Starý recept na trubičky s vanilkovým krémem: Pokud se naučíte tento recept od mé babičky, už si je v obchodě nikdy nekoupíte

U nás se tento dezert nazývá i „krém role“, ale můžete ho najít i pod názvem „kremrole“. Abych vám řekla o co jde, jsou to trubičky plněné krémem. Jsou opravdu velmi chutné a dnes je už můžete koupit hotové v obchodech, ale na ty domácí nemají. Připravit si je můžete na letošní Vánoce, ale hodí se i na oslavy.

Reklama

kremrole1 Budete potřebovat:

  • 500 gramů listového těsta
  • 225 gramů krémového sýru (Philadephia)
  • 300 ml smetany na šlehání
  • 2 vanilkové pudinky
  • 750 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 1 vajíčko
  • voda

Postup:

[sociallocker]

Prvním krokem je, že si uvaříme pudinky klasicky s mlékem a cukrem a necháme je vychladnout, občas promícháme, aby se nám nevytvořila kůžička. Rozválíme listové těsto. Mělo by být rozválené tence. Nakrájíme ho na proužky přibližně 2 centimetry široké, které následně ještě překrojíme na poloviny.

Reklama

kremrole2 K výrobě budete potřebovat speciální trubky, které zakoupíte v každých kuchyňských potřebách. Jednotlivé proužky namotáme na formu a konce dobře přitlačíme.

kremrole3 Plech vyložíme pečícím papírem a vedle sebe poklademe role. Vajíčko si rozšleháme se lžící vody a potřeme každou trubičku, aby byla krásně křupavá. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia cca 15 minut dozlatova.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

kremrole4
kremrole5 Upečené trubičky ihned sejmeme z formy a necháme vychladnout. Mezitím si smícháme krémový sýr s moučkovým a vanilkovým cukrem. Do směsi přidáme vychladlý pudink a celé to dobře promícháme. Smetanu vyšleháme do tuha a na závěr vmícháme do pudinkově krémové hmoty.

kremrole6 Krém dáme do cukrářského sáčku a plníme jednotlivé trubičky.

kremrole7 Na závěr je vložíme na alespoň hodinku do lednice a podáváme posypané moučkovým cukrem. Dobrou chuť.

kremrole8

[/sociallocker]

 

Reklama