Oblíbené sušenky a jemný krém se dvěma příchutěmi vás potěší, ať již plánujete jen běžný víkend s rodinou nebo návštěvu přátel. Všichni si pochutnají a dezert také vypadá velmi hezky na talíři. Jeho příprava vám přitom zabere jen pár minut a nepotřebujete troubu. Stačí vám jen pár surovin, forma na pečení nebo menší plech a lednice. Nic jiného nepotřebujete.
Nepečené dezerty jsou mezi lidmi velmi oblíbené, protože zaberou jen chvilku, většinou na ně nepotřebujete téměř žádné ingredience a jsou extrémně rychlé. Sice je potom musíte nechat nějakou dobu vychladit, ale u toho již nemusíte stát. V kuchyni díky tomu strávíte jen pár minut a pochutnáte si na domácí sladkosti, která bude přesně podle vašich představ.
Co budete potřebovat?
Pouhých pět ingrediencí postačí na to, abyste získali vynikající a velmi jemný dezert. Navíc na něj nemusíte vůbec zapínat troubu. Důležité je zvolit správné sušenky. Musí být hranaté a pochopitelně vám také musí chutnat. Jinak vše připravíte velmi rychle. Musíte jen počítat s dobou, kterou potřebuje dezert na ztuhnutí. Proto je dobré začít s přípravou den předem. Na výrobu potřebujete:
- sušenky (hranaté) – 50-60 dkg,
- zakysaná smetana – 2 balení,
- cukr – 9 polévkových lžic,
- vanilkový cukr – 3 balíčky,
- kakaový prášek – 1 polévková lžíce.
Pracovní postup
Do jednoho balení zakysané smetany přidejte 4 lžíce cukru a 2 balíčky vanilkového cukru. Vše důkladně promíchejte. Do druhého balení zakysané smetany přidejte 5 lžic cukru, 1 balíček vanilkového cukru a kakaový prášek. Také zde vše promíchejte. Připravte si středně velký plech nebo pekáč o velikosti asi 20×30 centimetrů. Na dno vyskládejte sušenky. Nemusí být domácí, ale je velmi důležité, aby byly hranaté. Jinak je nevyskládáte správně do plechu.
Na tuto vrstvu naneste vanilkovou směs (dvě třetiny) ze zakysané smetany a zakryjte další vrstvou sušenek. Nyní naneste vrstvu kakaové směsi (dvě třetiny) ze zakysané smetany. Znovu vyskládejte další vrstvu sušenek. Nakonec naneste vrstvu ze zbývajících krémů a párátkem je propojte do tvarů, které se vám budou nejvíce líbit. Je pouze na vás, jaké experimenty provedete s touto vrstvou. Vložte celý dezert do lednice a nechte ho ztuhnout do dalšího dne. Sušenky trochu vsáknou smetanu a stanou se velmi příjemně měkké. Dobrou chuť!
Zdroj: egyazegyben.com