Sušenkový dezert se zakysanou smetanou bez pečení!

Oblíbené sušenky a jemný krém se dvěma příchutěmi vás potěší, ať již plánujete jen běžný víkend s rodinou nebo návštěvu přátel. Všichni si pochutnají a dezert také vypadá velmi hezky na talíři. Jeho příprava vám přitom zabere jen pár minut a nepotřebujete troubu. Stačí vám jen pár surovin, forma na pečení nebo menší plech a lednice. Nic jiného nepotřebujete.

Reklama

Nepečené dezerty jsou mezi lidmi velmi oblíbené, protože zaberou jen chvilku, většinou na ně nepotřebujete téměř žádné ingredience a jsou extrémně rychlé. Sice je potom musíte nechat nějakou dobu vychladit, ale u toho již nemusíte stát. V kuchyni díky tomu strávíte jen pár minut a pochutnáte si na domácí sladkosti, která bude přesně podle vašich představ.

egyazegyben.com

Co budete potřebovat?

Pouhých pět ingrediencí postačí na to, abyste získali vynikající a velmi jemný dezert. Navíc na něj nemusíte vůbec zapínat troubu. Důležité je zvolit správné sušenky. Musí být hranaté a pochopitelně vám také musí chutnat. Jinak vše připravíte velmi rychle. Musíte jen počítat s dobou, kterou potřebuje dezert na ztuhnutí. Proto je dobré začít s přípravou den předem. Na výrobu potřebujete:

  • sušenky (hranaté) – 50-60 dkg,
  • zakysaná smetana – 2 balení,
  • cukr – 9 polévkových lžic,
  • vanilkový cukr – 3 balíčky,
  • kakaový prášek – 1 polévková lžíce.

Pracovní postup

Do jednoho balení zakysané smetany přidejte 4 lžíce cukru a 2 balíčky vanilkového cukru. Vše důkladně promíchejte. Do druhého balení zakysané smetany přidejte 5 lžic cukru, 1 balíček vanilkového cukru a kakaový prášek. Také zde vše promíchejte. Připravte si středně velký plech nebo pekáč o velikosti asi 20×30 centimetrů. Na dno vyskládejte sušenky. Nemusí být domácí, ale je velmi důležité, aby byly hranaté. Jinak je nevyskládáte správně do plechu.

egyazegyben.com

Na tuto vrstvu naneste vanilkovou směs (dvě třetiny) ze zakysané smetany a zakryjte další vrstvou sušenek. Nyní naneste vrstvu kakaové směsi (dvě třetiny) ze zakysané smetany. Znovu vyskládejte další vrstvu sušenek. Nakonec naneste vrstvu ze zbývajících krémů a párátkem je propojte do tvarů, které se vám budou nejvíce líbit. Je pouze na vás, jaké experimenty provedete s touto vrstvou. Vložte celý dezert do lednice a nechte ho ztuhnout do dalšího dne. Sušenky trochu vsáknou smetanu a stanou se velmi příjemně měkké. Dobrou chuť!

Zdroj: egyazegyben.com

Reklama