Po svátcích jsem po všech těch těžkých jídlech měla problémy s trávením. Pomohla mi až tato 1 věc, kterou máte doma zaručeně i Vy!

Cítíte se po svátcích jako chodící pytle naplněný kameny? Nejste jediný, kdo má po svátcích pocit plnosti a i přesto, že jsou již za námi, dozvuky z konzumace těžkých jídel budeme to ještě nějaký ten den pociťovat. Pokud se chcete zbavit těchto pocitů rychleji, nasaďte očistu. Z čeho jiného, ​​ne-li z ovesných vloček?

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Ovesné vločky jsou účinnější než jakákoliv tabletka či prášek proti zácpě. Vyčistit si střeva a zbavit se tíhy posledních dní je pro normální fungování organismu velmi důležité. Přírodní antioxidant a zároveň přírodní projímadlo má pozitivní účinky na gastrointestinální trakt. Konzumace ovesných vloček zabezpečuje absorbování hlenu a užitečné komponenty z obilovin se během několika hodin vstřebají ve střevě, čímž příznivě působí na následné snadnější vyprazdňování a významně čistí tělo od toxinů.

2x efektivnější

Způsoby, jak si připravit ovesné vločky, se různí. Pro opravdu účinný výsledný efekt byste měli vločky jíst před spaním. V noci se totiž látky do těla vstřebávají nejlépe a o to příznivější je pak dopad na střevní očistu. Vločky však můžete jíst prakticky kdykoliv. Jsou lehké, zasytí a nikdy Vám z nich nebude špatně ani těžko.

Připravte si je na ráno

Ve večerních hodinách nasypte 3 velké polévkové lžíce ovesných vloček do šálku horké vody a nechte je na noc nasáknout. Vodu můžete klidně zředit s mlékem, medem, nebo se smetanou s nižším obsahem tuku. Ráno si do takto připravené snídaně přisypte ještě hrst ořechů, a oslaďte medem. Po jídle byste neměli jíst ani pít slazené nápoje alespoň 3 hodiny.

Reklama

Převařené chutnají fantasticky

I Vy jste jako děti milovali ovesnou kaši? Připravte si ji doma, ale mnohem lepší. Tři velké polévkové lžíce ovesných vloček zalijte v hrnci šálkem horké vody nebo mlékem a vařte na mírném ohni asi 5 minut. Aby měli vločky lepší chuť, můžete přidat ovoce, ořechy, sušené meruňky nebo rozinky. Kaši si můžete dochutit medem, cukrem či kakaem. Vynikající je i se skořicí. Po konzumaci ovesné kaše byste neměli jíst nejblížší 2-3 hodiny.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Nejsou pro každého

Překvapivě ovesné vločky nejsou pro všechny. Navzdory blahodárným účinkům na lidský organismus mají i mnoho kontraindikací, kterým by se měli vyhýbat lidé nesnášející lepek, s onemocněním jater nebo žlučníku. Přestože je v ovesných vločkách dostatek kalorií, jsou vynikajícím dietním produktem, protože jsou snadno a rychle stravitelné. Jíst by je měl pravidelně každý, kdo se snaží zhubnout, nebo pročistit organismus. Kromě toho vločky obsahují metoinín, fosfor a vápník, příznivě ovlivňují nervový systém a minerály v nich významně posilují kosti.

Reklama