Pokud jste milovníci lehkých jídel, pak je recept určen přesně pro Vás. Tyto lívance jsou zdravější, než ty sladké a chutnají dokonale. Bramborovo-dýňové, nebo pokud chcete i cuketové, těsto Vám v ústech vykouzlí hotovou melodii chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a zamiluje si ho celá Vaše rodina. A rychlá večeře je na stole!
Co budete potřebovat?
- 2 menší dýně (nebo cukety)
- 2 vejce
- 500 g brambor
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- 120-150 g polohrubé mouky
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Dýně, nebo cukety oloupejte a odstraňte jadérka. Pak je nastrouhejte na hrubém struhadle, jemně posolte a nechte odstát. Po několika minutách z dýní slijte přebytečnou vodu.
Mezitím si nastrouhejte brambory, pokud jsou mladé klidně i se slupkou, na jemném struhadle. Rovněž z nich vyždímejte přebytečnou šťávu. Cibuli pokrájejte na drobno, přetlačte česnek. Nezapomeňte brambory osolit a opepřit a přidejte cuketu. Vše dobře zamíchejte a potom do směsi přidejte vejce a mouku. Vše spolu dobře promíchejte.
Na pánvi si nechte rozehřát olej a pomocí lžíce do ně naskládejte lívance. Osmažte je na oleji z obou stran dozlatova a podávejte s čerstvou zeleninou, bylinkovým dresinkem, nebo zakysanou smetanou.
Přejeme dobrou chuť