Tajemství o používání sádla. Jak ho využít správně?

V minulosti všichni jedli sádlo a byli zdraví. Naše babičky znají tajemství sádla a je velká škoda, že o nich neví více lidí. Domácí vepřové sádlo je úžasný venkovský produkt, který má nízký kalorické obsah a přináší mnoho zdravotních benefitů. Bohužel se mu většina lidí vyhýbá, protože si myslí, že je sádlo nezdravé a budou po něm tloustnout. To ale vůbec není pravda.

Reklama

Dokonalý pomocník při vaření

Neutrální vůně i chuť je skvělá pro použití při vaření. Naši předkové ale používali sádlo na desítky způsobů. Využívali jeho vlastností při léčbě nemocí. Pozitivní vliv totiž měl na problémy od alkoholismu až po vypadávání vlasů. Koupit si ho můžete samozřejmě v obchodě, ale domácí produkt je mnohem lepší.

Domácí sádlo si můžete doma vyrobit z vepřového sádla tučných odřezků. Vše namočíte na 12 hodin a pravidelně vyměňujete vodu. Potom vše nakrájíte na malé kousky a na nízkém ohni roztavíte. Voda se odpaří a zůstane vám čisté sádlo. Škvarky nakonec vyndáte a budete mít průsvitný tuk, který stačí nalít do sklenic a skladovat ve tmě a chladu.

Jak můžete sádlo doma používat?

Sádlo se nejčastěji doma používá na smažení masa a zeleniny. Stejně tak ho ale můžete přidat do mouky a dezertů. A vychutnat si ho můžete i jako svačinu na chlebu se solí. Pozornost byste měli ale věnovat hlavně zdravotním benefitům, které vám sádlo přinese. A není jich málo. Obsahuje vitamíny B4, E, selen a vitamín D, přičemž všechny vitamíny a minerály potřebujete ke zdraví.

Reklama

Sádlo se vždy používalo na bolavé klouby, ekzémy, používalo se při nachlazení nebo jiných onemocněních. Pro kosmetické účely ho můžete využívat pro čištění obličeje, odstranění zánětů a posílení vlasů. Stejně tak vám ale pomůže s odstraněním jizev po operacích. A zbavíte se také suché pokožky. Stačí, když sádlo vetřete do pokožky a budete ho nanášet jemnými pohyby.

Zdroj: ohlyad-dnya.net.ua

Reklama