Tajemství skutečné domácí pizzy! Pro nás se to stalo tradičním nedělním obědem! Výsledek je lepší, než z pizzerie.

Nevíte, co si máte uvařit k večeři nebo k nedělnímu obědu? Nechce se vám dělat s ničím náročným a rádi byste něco rychlého, ale zároveň kvalitního a chutného? Pak neváhejte a vyzkoušejte recept na tradiční pizzu, která si ve světě získává na čím dál větší popularitě. Možná si říkáte, že pizza k obědu není úplně ideální řešení, což v tomto případě rozhodně neplatí. Tato pizza je skvělým řešením, kterým naplníte hladové žaludky všech blízkých a potěšíte chuťové pohárky celé rodiny. Vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept na skvělou pizzu a rozhodně neprohloupíte.

Lehká a křupavá

Pizza je velmi oblíbené jídlo na celém světě. Všude kolem nás můžeme najít restaurace nebo pizzerie, které dělají pizzu jako lusk. Některé ji dělají dobrou, jiné zase méně. Někde je těsto tenké a křupavé, jinde zase tlusté. Každý si tak může vybrat podle sebe, co mu nejvíce vyhovuje. Správná pizza by měla mít tenké křupavé těsto, které se spolu s náplní rozplývá na jazyce. Pojďte vyzkoušet pizzu, která splňuje parametry správné pizzy a je na ní nejlepší to, že si ji můžete udělat sami doma, kdykoliv na ni dostanete chuť.

Ingredience a suroviny

Nyní se podíváme na potřebné ingredience, ale nemusíte se bát, že by jich bylo nějak mnoho. Základem pizzy je lehkost, což také bude odpovídat. Pro přípravu naší domácí pizzy si nachystejte následující suroviny a ingredience: 4 g droždí, cukr, sůl, mléko, teplou vodu, olej a 50 g mouky. Dále pak rajčatovou omáčku, směs koření na pizzu a šunku, kukuřici, ananas, eidam, mozzarellu či další oblíbené přísady.

Čtěte také: Čínské karbanátky si zamilujete a nepotřebujete k nim přílohu!

Příprava domácí pizzy

Droždí, cukr, sůl a mléko smíchejte s teplou vodou a nechte stát asi 2 minuty. Poté přilijte olej, mouku a pořádně promíchejte a prohněťte rukama. Nechte stát alespoň hodinu, aby těsto nakynulo. Moukou si posypte plochu a z těsta udělejte pizzovou placku. Mezitím si předehřejte troubu na 220 °. Na placku rozetřete rajčatovou omáčku a postupně přidávejte ingredience dle vaší libosti. Namaže pekáč olejem nebo máslem a pizzu na něj opatrně položte. Vložte do trouby a pečte 10 až 15 minut. Podávejte s lahodným vínem. Dobrou chuť.