Také vzpomínáte na to pravé domácí máslo, které jste jedli o prázdninách u babičky na vesnici ke snídani? Bylo dokonalé, že? Pojďme si ho proto doma připravit i dnes a to jen za 30 minut!

Pravé domácí máslo, jedna z těch úžasných dětských vzpomínek, kterou nemůžeme vymazat z paměti. Vyvstane nám pokaždé, když si na chléb ke snídani namažeme margarín. To pravé domácí máslo, které jsem však chutnali ke snídani každé ráno u babičky, u které jsme trávili celé letní prázdniny, je však nepopsatelný chuťový zážitek!

Reklama

Zajímáte-li se v dnešní době navíc o složení potravin, které každý den kupujete a poté jíte, pak je výroba domácího másla tou správnou volbou. Palmový olej totiž nepotkáte ani z dálky!

Co budete potřebovat?

  • 1 L smetany ke šlehání (35%)

Jak na to?

  1. Nejprve si v hluboké míse připravte všechnu smetanu, kterou máte.
  2. Poté začněte šlehat, metličkou, či elektrickým šlehačem. Je to jen na Vás.
  3. Po chvíli Vám vznikne šlehačka, která ale není naším cílem. V tento okamžik tedy přichází na řadu ponorný mixér, díky němuž získáte jednoduše podmáslí, které si můžete schovat např. na výrobu domácího chleba.
  4. Budete-li ve šlehání pokračovat, začnou Vám vznikat máslové hrudky, které jsou přesně to, co chceme.
  5. Jakmile se Vám bude zdát, že je máslo dostatečně tuhé, postačí, když si ho na vhodné místo vyklopíte a podmáslí si slijete do vedlejší nádoby.
  6. Teď přichází na řadu hnětení másla, které musíte provést pod proudem studené vody. Zbavíte se tak zbytků syrovátek.
  7. Dle Vaší chuti si máslo můžete případně i dochutit. Doporučujeme přidat např. bylinky či sůl.

Dobrou chuť přejeme!

Reklama