Děti, děti, děti… Neustále zlobí a odmítají jíst cokoliv zdravého. My Vám však přinášíme recept, kterým uděláte radost jak svým ratolestem, tak i sobě, neboť má minimum kalorií.
Co budete potřebovat?
- 1 střední květák
- špetku soli
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- špetku pepře
- 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
- 1/4 hrnku mozzarelly
- 1 vajíčko (případně i dvě)
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Nejdříve si zapneme troubu na vysokou teplotu, 230 stupňů. Květák omyjeme, osušíme a porozdělujeme na jednotlivé hlavičky. Hlavičky dáme do mixéru a pomixujeme nadrobno. Ve výsledku bychom měli mít cca 2 až 3 hrnky květáku.
Rozmixovaný květák dáme cca na 4 minuty do mikrovlnné trouby, aby nám změkl. Jelikož máme toto odzkoušené, lépe je květák předem uvařit na páře, nechat vychladnout a vyschnout a až potom mixovat. Tento krok je tedy na Vás, oba způsoby jsou fajn.
Pokud je květák stále mokrý, musíme ho osušit papírovými kapesníčky, které nasají všechnu přebytečnou vodu.
Hmota by měla být suchá a sypká jako těsto. Do misky ke květáku přidáme postupně parmazán, mozzarellu a dochutíme solí a pepřem. Přidáme i všechny sušené bylinky. Do těsta přimícháme i jedno nebo dvě vajíčka.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Plech si vyložíme papírem na pečení a na něj vytvarujeme kulaté těsto. Těsto by mělo být rovnoměrné. Plech vložíme do trouby a pizzu pečeme 8-11 minut na nejvyšší teplotu.
Na pizzu následně poklademe všechno, co máme rádi. Rajčatovou omáčku, šunku, sýr, kukuřici, olivy, špenát, vajíčko … Cokoliv. Pizzu vložíme ještě na pár minut (5-7 min.) do trouby, aby se sýr dobře zapekl. Pokrájíme na trojúhelníky a můžeme se do ní vesele pustit.
Dobrou chuť!