Máte rádi jemné dezerty, které se jen rozplývají na jazyku? Pak si určitě udělejte tento řez, který vás nadchne svou lahodnou osvěžující chutí. Recept je přitom snadný a určitě jej zvládnete i vy!
Ingredience
- Cukr – 200 g
- Vejce – 4 kusy
- Kakao – tři lžíce
- Mouka – 200 g
- Smetana s obsahem tuku 10% – 200 ml
Na krém:
- Mléko – 200 ml
- Cukr – 150 g
- Kokosové hobliny – 200 g
- Máslo – 150 g
Postup přípravy
Vejce spojte s cukrem a dobře šlehejte, dokud nezískáte hustou bílou pěnu. Díky tomu bude pak koláč nádherně vláčný a nadýchaný. Dejte si načas a nespěchejte. Ve vedlejší misce si mouku prosejte s kakaem a postupně ji přisypávejte do vaječné hmoty. Mezitím si formu vymažte olejem a těsto do ní opatrně přelijte a dobře rozprostřete. Troubu si rozehřejte na 180 stupňů a formu dejte péct.
V mezičase budete mít prostor pro přípravu krému. Do hrnce nalijte mléko, přidejte máslo a cukr a dejte zahřívat na plotnu, aby se vše rozpustilo. Poté do směsi přisypte kokosové hobliny a promíchejte.
Krém je hotový a nyní počkejte, až vám vychladne korpus. Jakmile má pokojovou teplotu, můžete jej rozkrojit a nyní přijde velmi důležitý krok – aby byl skutečně vláčný a nijak se nedrobil, polijte jej smetanou. Není to sice nezbytný krok, ale udělá zásadní rozdíl – buchta pak bude skutečně lahodná.
Následně na korpus naneste krém a povrch můžete zasypat čokoládou nebo vytvořit z rozpuštěné čokolády polevu. Je to jen na vás. Každopádně uložte celý řez do lednice a nechte jej dobře vychladit.
Jak dezert vylepšit
Dezert je velmi variabilní a dá se různě obměňovat dle vaší chuti. Do krému například můžete přidat ořechy nebo ovoce, anebo jej dokonce zcela vyměnit za jiný krém. Základem bude vždy vláčný korpus, na který si můžete připravit třeba i jemný tvarohový krém nebo cokoliv, co zrovna máte rádi. Postup je velmi snadný a můžete jej nachystat i kdykoliv, když přijde nečekaná návštěva.
ZDROJ: deliciousrecipesone.com