Tento fantastický recept na zapečený chlebíček jsem našla nedávno a když jsem ho vyzkoušela, žádnou jinou slanou pochoutku už nepřipravuji

Rodinné oslavy, narozeniny, svátky – na všechny tyto schůzky vždy hledáme recepty na slané pochoutky. Já jsem nedávno našla tento na zapečený chléb s česnekem. Je to rychlý jednoduchý recept. Potěšilo mě, že potřebujete jen pár surovin, které máte většinou vždy doma. Odkdy tento chléb peču, moje rodina už nic jiného nechce.

Reklama

Budeme potřebovat:

  • 3 hlavy většího česneku
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1 chléb bílý nebo černý – výběr je jen na vás
  • 1 hrnek nastrouhaného sýra
  • 2 polévkové lžíce nasekané petrželky
  • špetku soli na dochucení

Postup:

Pokud máme všechny suroviny připravené, můžeme začít s přípravou.

1. První věc, kterou musíte udělat, je vybrat máslo z chladničky a nechat ho změknout při pokojové teplotě. Následně si nechám nahřát troubu na 170 ° C.
2. Česnek si očistíme a z vrchní strany kousek odřízneme tak, abychom viděli jednotlivé stroužky.

Reklama

chlieb-1-1

3. Na plech si dáme alobal, který potřeme olivovým olejem a poklademe česnek. Pečeme asi 50 minut při 170 ° C. Česnek nám pečením změkne a nabude úplně jinou chuť než když je čerstvý.

chlieb-2

4. Když je česnek upečený, necháme ho vychladnout. Pak česnek očistíme, nadrobno pokrájíme a smícháme ho s nastrouhaným sýrem, máslem a petrželkou.

chlieb-3

[hana-code-insert name=’google‘ /]5. Pokud potřebujete dochutit, přidejte špetku soli.

chlieb-5

6. Chléb si nakrájíme na plátky a každý kus potřeme připravenou směsí.

chlieb-6

7. Takto připravený chléb poklademe na vymazaný plech a necháme péct 3-4 minuty při teplotě 240 ° C.

chlieb-7

Tip od nás: Když už necháváte zapéct chléb a máte k dispozici na své troubě funkci gril, použijte ji. Chléb bude chutnější a pěkně se propeče.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

chlieb-8

Proč bychom měli jíst více česneku?

Česnek obsahuje mnoho vitamínů: A, B1, B2 a C, které jsou pro naše zdraví velmi důležité. Má také antibakteriální a protizánětlivé účinky, které napomáhají našemu imunitnímu systému. Česnek se již v minulosti používal jako léčivo při různých onemocněních. Dnes již máme k dispozici množství léků, ale neměli bychom zapomínat na přírodní léčiva. Česnek hraje důležitou roli při prevenci před srdečními onemocněními a rakovinou. Neměli bychom tedy jeho konzumaci podceňovat, ale zařadit ho do svého jídelníčku.

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a samy uvidíte jaký je fantastický. Můžete ho podávat jako jídlo pro hosty, ale i jako jednoduchou rychlou večeři.

Reklama