Palačinky jsou velmi vděčným pokrmem díky své úžasné variabilitě. Připravíte je na sladko s ovocem, džemem, čokoládou nebo šlehačkou, ale skvěle chutnají i slané se šunkou nebo s houbami. Jistě jste se setkali i s palačinkami, které jsou naplněné a následně smažené, nebo sladké palačinky, které po natření krémem a následném navrstvení tvoří chutný dort. Možností je mnoho a dnes Vám přinášíme skvělý tip na neobyčejnou snídani. Sýrové palačinky s bylinkami jsou originálním způsobem, jak začít den tou nejchutnější dobrotou.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Tyto sýrové palačinky nádherně provoní Vaši kuchyň a i když se asi nejlépe hodí na snídaně, nepohrdnete nimi ani ve formě chutné večeře. Pokud své návštěvě rádi připravujete nápadité mísy a pohoštění, určitě do nich zkuste zakomponovat tyto palačinky, které nejen skvěle chutnají, ale jsou i nesmírně oku lahodícím pokrmem. Recept je velmi jednoduchý a potěší Vás jistě i to, že na něj potřebujete jen pár běžných surovin.
Co budete potřebovat?
- 200 g hladké mouky
- 300 ml vody
- 150 g tvrdého sýra
- 50 ml rostlinného oleje
- 2 vejce
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 čajovou lžičku cukru
- špetku pepře
- 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
- 1 stroužek česneku
- 1 stonek čerstvé petrželky
Jak na to?
Připravíme si mísu, do které rozbijeme 2 vejce. K nim přidáme lžičku soli, lžičku cukru a špetku pepře a pomocí mixéru, který zapneme na mírný stupeň vše vyšleháme na jednolitou hmotu. Potom k rozšlehaným vejcím přidáme vodu.
[hana-code-insert name=’google‘ /]V další misce si smíchejte zbylé sypké suroviny: hladkou mouku a prášek do pečiva. Mouku později postupně přidáváme k vejcím a znovu šleháme. Mouku můžete přidávat i formou prosévání přes síto, pokud si chcete být jistí, že se Vám neudělají hrudky. Na závěr přidáme potřebné množství rostlinného oleje. Naposled promícháme mixérem při malých otáčkách.
Nyní si ke směsi přidáme tvrdý sýr, který jsme si předtím nastrouhali. Česnek prolisujeme a také přidáme ke směsi. Na závěr si nadrobno nakrájíme petrželku a také přidáme do mísy s ostatními ingrediencemi. Vše dobře zamícháme.
Pokud máte kvalitní pánev, palačinky můžete péct bez použití dodatečného oleje, protože jste ho přidali už do těsta. Ty z vás, jejichž pánev nemá nejideálnější povrch, by měli ubrat z oleje přidaného do těsta (zredukujte množství na jednu lžíci), abyste následně olej použili na potření pánve.
Palačinky pečeme z obou stran dozlatova.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Po upečení k nim můžete podávat zeleninu, nebo si zkuste palačinky natřít čerstvým máslem, dokud jsou ještě teplé. Skvěle se k nim hodí i různé smetanové pomazánky, posypat je můžete i pažitkou, kterou klidně přidejte i do těsta. Fantazii se meze nekladou.
Přejeme Vám dobrou chuť!