Smažené brambory jsou velmi oblíbenou přílohou, kterou připravíte snadno a rychle. Musíte jen vědět, co přesně k nim přidat a jaké brambory zvolit. Na jejich typu hodně záleží, ale stejně důležité je také koření a způsob přípravy. Proto pro vás dnes máme ten nejlepší recept na smažené brambory, které se dokonale hodí ke každému masu jako chutná příloha.
Co budete potřebovat?
Běžně asi pro vaření této přílohy používáte jen brambory a sůl. Možná přidáváte také trochu pažitky. Tento recept je úplně jiný. Potřebujete trochu více surovin, ale na druhou stranu si užijete naprosto úžasnou chuť, kterou vám tyto suroviny a příprava přinesou. Bez ohledu na to, jestli budete mít pečené nebo smažené maso, tyto brambory se k němu skvěle hodí. Na jejich přípravu potřebujete:
- nové brambory – 1 kg,
- jarní cibulka – 1 svazek,
- petrželka – 1 svazek,
- česnek – 6 stroužků,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- olej – podle potřeby.
Pracovní postup
Do velké pánve nalijte olej. Česnek očistěte a nakrájejte. Orestujte ho na rozpáleném oleji. Poté ho odstraňte z pánve a odložte na stranu. Brambory důkladně opláchněte čistou vodou. Jestli jsou všechny malé, můžete je nechat v jednom kuse. V případě větších kusů je nakrájejte na menší kusy. Vložte brambory do rozpáleného oleje a nechte je osmažit. Nemusíte je příliš často otáčet. Počkejte, až budou krásně opečené ze všech stran. Mezitím si připravte další zeleninu.
Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte ji k bramborám. Poté přidejte sůl a pepř. Zakryjte pánev poklicí a nechte brambory dusit po dobu 2-3 minut. Jakmile budou téměř hotové, přidejte nasekanou petrželku a přidejte znovu česnek. Česnek můžete také nechat stranou a podávat ho až na bramborách. Musíte si jen pamatovat, že studený nebude chutnat dobře. Vždy musí být teplý, abyste si ho vychutnali naplno. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: bidista.com