Tradiční masové taštičky jsou perfektním výběrem večeře, ale i slaného koláče. Milují je zejména muži, což Vás při zhlédnutí receptu nijak nepřekvapí.
Tento recept má oproti jiným receptům jednu obrovskou výhodu. Těsto nezůstane po odstání vysušené, ale bude krásně měkoučké a jemné. To vše díky kefíru v těstě. Navíc maso, kterým budete taštičky plnit, si můžete zvolit podle vlastní chuti. Tradičně se dělají z hovězího, ale vynikající jsou i s kuřetem.
Co budete potřebovat
- 400 g polohrubé mouky
- 200 ml kefíru nebo bílého jogurtu
- 1 vajíčko
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 5-6 PL vody
- 100 ml slunečnicového oleje
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
V misce si pomocí vidličky rozšlehejte vejce s jogurtem nebo kefírem do hladka. Přidejte špetku soli a postupně přidávejte do směsi i mouku. Když bude těsto dostatečné husté, přeložte ho na pomoučený vál a ještě chvíli ho rukama zpracovávejte. Těsto dejte do misky, přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte ho na teplejším místě odpočívat přibližně 20 minut.
Mezitím si připravte masovou nádivku. Do mletého masa přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, vodu, sůl a pepř. Pořádně vše smícháme, aby se spojily chutě.
Těsto si rozdělte na 12 stejných dílů a každý z nich vyválejte na přiměřenou tloušťku (cca 3cm). Na každý díl vyváleného těsta dejte stejné množství masové směsi a zabalte tak, že rohlíčky těsta spojíte v jednom bodě a dobře slepíte, aby maso nevypadlo.
Ve fritovacím hrnci si zahřejte olej a když je už docela horký, opatrně vkládejte masové taštičky. Po vysmažení do zlatova uložte taštičky na ubrousky, aby nasákly přebytečný tuk. Podávejte se smetanovým dresinkem, nebo s čerstvou zeleninou. Přejeme dobrou chuť!