Tradiční mňamka tak trochu jinak: zapečené kuřecí řízky se sýrem

Kdo by nemiloval klasiku v podobě kuřecích řízků, na kterých si s chutí smlsneme kdykoli během roku, zvláště pak na Vánoce, že? Když vás ale tahle tradiční dobrota omrzí, můžete vyzkoušet zapečené kuřecí řízky se sýrem a uvidíte, jak se trocha změny rázem postará o to, že budete mít doslova nebe v ústech!

Reklama

Zapečené kuřecí řízky se sýrem s oblibou připravuji k obědu, rodině moc chutnají a nikdy nám nezbude ani na druhý den. Tak rychle se po nich zapráší, opravdu!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • cibuli
  • 600 g kuřecích prsíček
  • 5 rajčat
  • 4 polévkové lžíce majolky
  • 250 g sýru eidam
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na řízky silné cca 2 centimetry.
  2. Řízky zlehka poklepejte.
  3. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  4. Rajčata umyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.
  5. Připravené řízky osolte a opepřete podle chuti.
  6. Na každý řízek namažte trochu majonézy a řízky poklaďte plátky rajčat.
  7. Sýr nastrouhejte nahrubo a posypte jimi řízky.
  8. Vložte maso do trouby a pečte asi 20 minut.

Zapečené kuřecí řízky se sýrem doma podáváme s čímkoli – někdy s bramborem, jindy s bramborovou kaší (což mám osobně nejradši), jindy zase trochu hřešíme a připravíme k nim hranolky. A s čím si na nich pochutnáte vy?

Reklama