Muffiny jsou velmi oblíbenou snídaní nebo svačinou na doma i na cesty. Snadno si je vezmete do ruky, děti je milují a jsou velmi jednoduché na výrobu. Právě proto vám dnes přinášíme nový recept, který můžete vyzkoušet, až vám dojdou nápady. Proto si ho nezapomeňte uložit na později. Jestli milujete tvaroh a pudink, zaručeně si pochutnáte a příprava je stejně snadná jako obvykle.
Co budete potřebovat?
Obyčejné ingredience mohou vykouzlit ve vaší kuchyni jedinečný pokrm. V tomto případě získáte tvarohové muffiny s vanilkovým pudinkem, které budou hotové za pár minut a upečené za 40 minut. Pečení sice chvíli trvá, ale získáte naprosto jedinečné muffiny, které jste ještě v životě neochutnali. Zaručujeme, že se vám povedou a chutnají úžasně. Na výrobu potřebujete:
- hladká mouka – 200 gramů,
- prášek do pečiva – 2 lžičky,
- vejce – 2 ks,
- měkký tvaroh – 400 gramů,
- cukr – 120 gramů,
- máslo (měkké) – 120 gramů,
- vanilkový pudink – 1 balíček,
- olej na vymazání formy.
Pracovní postup
Příprava těsta muffinů je velmi jednoduchá a rychlá. Vezměte si velkou mísu a vyšlehejte v ní měkké máslo s cukrem. Musíte získat jemnou pěnu. Poté do směsi přidejte vejce, tvaroh a pudinkový prášek s příchutí vanilky. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a prosejte do připraveného těsta. Vše důkladně promíchejte metličkou a pokračujte, dokud nezískáte homogenní a hladké těsto. Dávejte si ovšem pozor, abyste těsto nepřemíchali.
Formu na muffiny vymažte olejem a vložte ji na chvíli do lednice. Jde o jednoduchý trik, díky kterému se těsto nebude příliš lepit k formě. Druhou možností je pochopitelně použít klasické (papírové nebo silikonové) košíčky na muffiny. Poté těsto nalijte do formy asi do tří čtvrtin každého důlku na muffiny. Troubu předehřejte na 160 stupňů a těsto pečte po dobu 40 minut, dokud nezískají zlatou barvu. Po upečení ho zkontrolujte pomocí špejle. Vychladlé muffiny můžete podávat. Dobrou chuť!
Zdroj: irecept.cz