Tukožroutská polévka, která navíc chutná dobře? Zhubnout 8 kg za 7 dní a bez cvičení už není jen snem!

Není dieta jako dieta. V poslední době se s nimi roztrhl pytel a to právě z důvodu příchozího období plavek. Jak se však dostat do formy normálním způsobem? Polévky Vám dají tu správnou odpověď.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Polévková dieta má několik výhod. Ta hlavní je, že díky ní máte neustále dostatek tekutin, které jsou při správném hubnutí klíčové. Kromě toho jíte samé zdravé věci plné vitamínů, minerálů a tělu prospěšných látek. No a v neposlední řadě, nikdy nemáte pocit hladu. Dietu byste měli držet týden a pak uvidíte výsledky. Pokud budou dobré, opakujte ji opět za týden nebo dva.

Rajský den

Během prvního dne diety si připravte rajčatovo-zeleninovou polévku. Měla by být hustá, aby zasytila, ale zároveň rychle a lehce stravitelná.

  • 6 čerstvých rajčat
  • 2-3 cibule
  • ½ zelí
  • 2 zelené papriky
  • 1 svazek celeru
  • 2 zeleninové bujóny
  • sůl a pepř podle chuti

Veškerou zeleninu pokrájejte na kostky, nebo na menší kousky a uvařte až do rozvaření. Osolte a opepřete a pak vše spolu rozmixujte. Polévka je vydatná a zdravá. Můžete ji posypat tvrdým sýrem, nebo si do ní naházet opečený chlebíček.

Reklama

Ovocný den

Během druhého dne si připravte ovocný salát a libovolnou polévku. Jde o to, abyste neztráceli cukr a po prvním dni necítili únavu nebo nedostatek energie. Polévku si můžete klidně připravit i krémovou. Podstatné je, abyste se jí najedli dosyta a klidně si naložte i 3-4 talíře za den. Přitom během dne pojídejte ovoce.

Zeleninový den

Na třetí den jezte libovolnou polévku a zeleninu. Povolená je i konzervovaná zelenina. Vyloučit byste měli jen hrášek, fazole a kukuřici. Nezapomínejte i vedle polévek pít hodně tekutin.

Dýňový den

Na čtvrtý den si připravte dýňovou polévku z jedné dýně, jedné cibule, 250 ml smetany a koření. Nezapomeňte přidat kopr, je velmi dobrý jako ochucovadlo a navíc podporuje hubnutí. Touto polévkou se zasytíte a zároveň si udržíte dostatek energie na normální fungování organismu.

„Hovězí“ den

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na pátý den je již důležité přidat do jídelníčku maso. Připravte si vývar s hovězího masa nebo luštěninovou polévku s uzeninou. Důležité je, abyste do těla přijali dostatečné množství bílkovin z masných výrobků, ale zároveň neporušili dietu založenou převážně na vodě. K polévce si klidně dejte chléb, ale ne mnoho.

Zelený den

Zelený den spočívá v konzumaci převážně listové zeleniny. Je pravda, že během tohoto dne se Váš žaludek hladem trochu potrápí, ale výsledek bude stát za to. Připravte si z listové zeleniny salát, nebo ideálně salátovou polévku. Může být klidně i špenátová s vajíčkem. Nezapomínejte na pitný režim.

Rýžový den

Sedmého dne si dopřejte rýži. Na konci diety je dobré tělo připravit na vydatnější a hutnější potravu, proto konzumace rýže je to pravé ořechové. Dopřejte si ji však jen jednou za den a opět ji doplňte libovolnou polévkou.

 

Reklama