Asi mluvím za více když řeknu, že není nic lepšího než čokoládový dort. Je to můj vítěz mezi dorty a pochutnají si na ní všichni milovníci čokolády. Tento recept je ideální pro všechny, co se neradi trápí s pečením. Nebudete potřebovat žádnou mouku, vajíčko a ani těsto.
Skvělé je, že nemůžete udělat žádnou chybu při přípravě a jediné co byste měli udělat, je věnovat pozornost kvalitě samotných výrobků. Smetana by měla obsahovat co nejvíce podílu tuku a hořká čokoláda by měla být co nejkvalitnější, proto raději nesahejte po té, která je určena na vaření. Dort připravíte bez pečení a tedy ušetříte hromadu času při přípravě.
Budete potřebovat:
- 250 gramů máslových sušenek
- 200 gramů kvalitní hořké čokolády
- 1/2 svařeného kondenzovaného mléka
- 1/2 smetany
- Na pěnu, nádivku
- 500 ml smetany
- 1 balení vanilkového pudinku
- 2 lžíce svařeného kondenzovaného mléka
- na polevu
- 150 gramů kvalitní hořké čokolády
- 150 ml smetany
- 50 gramů másla
Postup:
V hrnci si smíchejte kondenzované mléko a smetanu a přidejte čokoládu. Míchejte dokud se čokoláda dokonale neroztaje a nevznikne vám konzistentní hmota. Když začne směs vřít, odstavte ji z plamene a nalámejte dovnitř máslové sušenky. Připravte si kruhovou dortovou formu a na spodek přidejte sušenky smíchané s čokoládovou hmotou. Pomocí lžíce urovnejte povrch a celé to dobře zatlačte.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Abyste vytvořili pěnu, resp. krém, smíchejte v hrnci smetanu s pudinkem a postupujte jako při přípravě klasického pudinku. Kondenzované mléko přidejte až na závěr. Pudinkovou hmotu přidejte na vrstvu sušenek s čokoládou a také uhlaďte. Formu vložte na hodinu do mrazničky. Zatím si můžete připravit polevu. Čokoládu, máslo a smetanu smíchejte v hrnci na mírném plameni a celou hmotu nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Po hodině vyjměte formu z mrazáku a na vrch nalijte čokoládovou polevu.
Dort umístěte do lednice, kde ji nechte odstát další hodinu, případně i déle. Dobrou chuť.