Zeleninová polévka je vždy skvělou možností, jak do svého těla dostat hodně vitamínů a minerálů během jediného jídla. Uvařit ji je navíc velmi snadné a rychlé. Stačí vám jen pár druhů zeleniny, voda a trochu času. Tuto polévku můžete klidně jíst každý den, když na ni budete mít chuť a vaše tělo bude postrádat živiny. Zeleninová polévka je velmi snadná, a proto ji zvládne úplně každý.
Co budete potřebovat?
Na první pohled na tuto polévku potřebujete hodně ingrediencí, ale většinu z nich máte jistě doma vždy, když dostanete chuť na tento hřejivý pokrm. Velkou výhodou jsou také ingredience, které se v každém receptu nenachází. Přináší totiž našemu tělu další živiny, které vám jiné polévky nepřinesou. Na přípravu tohoto receptu potřebujete:
- mrkev – 2 ks,
- cibule – 1 ks,
- paprika – 2-3 ks,
- pórek – 1 ks,
- brambory – 1 kg,
- nudle na polévku – 50 gramů,
- voda – 2 litry,
- slunečnicový olej – podle potřeby,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- čerstvá máta,
- čerstvá petrželka,
- vejce – 2 ks,
- zakysaná smetana – 100 gramů.
Pracovní postup
Do hlubokého hrnce nalijte trochu rostlinného oleje a orestujte na něj nakrájenou mrkev a cibuli. Potom přidejte nadrobno nakrájenou papriku a pórek. Brambory očistěte, nakrájejte a přidejte je do hrnce. Zalijte zeleninu vodou a přiveďte ji k varu. Potom ztlumte oheň a vařte, dokud nebudou brambory měkké. Na konci vaření přidejte nudle do polévky, sůl a pepř. Petrželku a mátu jemně nasekejte. Přidejte čerstvou zeleň do hotové polévky.
Vejce rozklepněte do čisté misky a přidejte k nim zakysanou smetanu. Z vývaru odeberte 3-4 naběračky a přidejte ji do vaječné směsi. Vše promíchejte nebo rozmixujte a nalijte zpátky do polévky. Díky smetaně a vejcím bude nejen krémovější, ale také vydatnější. Po konzumaci jediného talíře nebudete mít hlad a vaše tělo bude naprosto spokojené. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: shkola-zhyttia.com.ua