I když tento pokrm už názvem prozrazuje, že půjde o něco pečeného, překvapí Vás svou delikátní chutí a konzistencí jemňoučkou jako obláček. Nadýchaný dezert, který je plný svěžího tvarohu doplňuje slaďoučká bílá čokoláda, která se k tomuto receptu dokonale hodí. Vyzkoušejte si připravit tuto úžasnou pochoutku dle následujícího receptu, který si díky jeho jednoduchosti a skvělému výsledku zamilujete.
Pro přípravu tvarohového koláče je nejlepší použít hrudkovitý tvaroh a zakysanou smetanu s obsahem tuku 15 %. Smetanu můžeme nahradit i plnotučným mlékem. Tvaroh před použitím důkladně prosejte přes síto, abyste dosáhli co nejjemnější sypké konzistence.
Co budete potřebovat
- 250 g tvarohu
- 2 polévkové lžíce krupice
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 2 polévkové lžíce cukru
- 50 g bílé čokolády
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Do mísy dáme tvaroh, který jsme přesili přes síto a přidáme cukr, plnotučné mléko nebo zakysanou smetanu. Vše spolu mixujeme a postupně přidáváme krupici. Její množství můžeme mírně regulovat v závislosti na tom, zda jsme použili mléko nebo zakysanou smetanu. Když vyšleháme jednolitou směs, přidáme vejce a vymícháme metličkou na šlehání.
Bílou čokoládu nalámeme na malé kousky. Můžeme si pomoci dřevěným válečkem nebo paličkou na maso (čokoládu umístíme do sáčku), kterým čokoládu „roztlučeme“. Následně ji přidáme k tvarohové směsi a dobře zamícháme.
Připravíme si formu na pečení, kterou důkladně vymažeme máslem. Připravenou směs vylijeme do formy a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů po dobu 30 až 35 minut.
Po upečení podáváme nakrájené na kousky. Tvarohový koláč se skvěle hodí ke kávě. Dětem chutná i s kakaem nebo čajem.
Přejeme Vám dobrou chuť!