Receptů na tvarohové zákusky je spousta. Není divu! Jsou velice oblíbené, protože jsou tak chutné! I recept, který vám nyní nabízíme je skvělou tvarohovou variantou, s trochou netradičního použití těsta. To je to, co činí tento koláč výjimečný a současně jednoduchý na zpracování! Hotový koláč se u vás dlouho nezahřeje – je tak dobrý, že se sní téměř okamžitě po upečení!
Reklama
Ingredience
Na těsto:
- 300 g polohrubé mouky,
- 150 g cukru moučka,
- 250 g másla (1 kostka),
- 3 ks žloutky,
- 4 lžíce kakaa,
- 1 balíček kypřícího prášku.
Na tvarohovou náplň:
- 1 ks žloutek,
- 700 g tvarohu,
- 150 g moučkového cukru,
- 1 balíček vanilkového (vanilinového) cukru,
- ¼ lžičky citronové kůry (nemusí být),
- 4 ks bílky.
Příprava
- Nejprve si připravíme kakaové těsto. Smícháme si mouku s kypřicím práškem, moučkový cukr, změklé máslo, tři žloutky a kakao. Vše zpracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Z obou polovin vypracujeme kuličky, které dáme na 30 minut do mrazničky.
- Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem. Pokud chcete, můžete přidat i citronovou kůru.
- Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do tvarohu.
- Připravíme si pečící formu, kterou vyložíme pečícím papírem.
- Na dno této formy dáme jednu polovinu těsta z mrazáku, které nastrouhejte nahrubo. Dlaní těsto ještě natlačte na dno.
- Na tuto první vrstvu nalijte tvarohovou náplň a druhou část těsta. Tuto druhou část také nastrouhejte nahrubo a nasypte ji na tvaroh.
- Pečte 30 minut na 180 °C.
Reklama