Udělejte si doma nejlepší banánovo-pudinkové řezy během pár minut!
Máte rádi ovoce a pudink zároveň? Tak je tento recept přímo pro vás. Vychutnejte si domácí nadýchaný dezert, který je složen z lehkého piškotu a šlehačky. S tímto receptem doma
uchvátíte veškeré členy rodiny a za chvilku po dezertu zbydou jen drobky. Tak pojďme na ingredience a postup!
Ingredience:
Těsto:
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce krystalového cukru
- 4 vejce
- 4 lžíce vlažné vody
- ½ balíčku prášku do pečiva
Náplň:
- 2 balíčky banánového pudinku
- 750 ml mléka
- 125 g másla
- 4 lžíce cukru krystal
- Konečná vrstva:
- 500 ml smetany na šlehání
- 2 lžíce cukru moučka
Na posypání:
drcené piškoty, nebo jakékoliv sušenky[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Postup:
Vezmeme si plech, který si vymažeme a vysypeme moukou. Dále si musíme vyšlehat vejce s cukrem a nadále postupně přidáme vodu, kypřící prášek a mouku. Celé těsto vylijeme na plech
a dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů asi půl hodinky. Po půl hodině vyjmeme těsto z trouby, otočíme a pomocí vařečky do něj uděláme do řady několik dir.
Nadále si uděláme z mléka, cukru a pudinkového prášku pudink. Do pudinku vmícháme máslo a a teplý puding tak nalijeme na těsto.
Teď musíme smetanu na šlehání vyšlehat s cukrem na šlehačku a tuto šlehačku navrstvit na pundinkvou vrstvu a urovnat. Jako poslední věc v postupu musíme udělat něco jako drobenku.
Takže si dozdrtíme sušenky podle chuti a touto drobenkou zasypat celý dezert. Nyní už stačí pouze vložit dezert do lednice a nechat ztuhnout.