Máte chuť na něco sladkého, ale už si nechcete kupovat tolik omílané zákusky? Zkuste si doma vyrobit čokoládový dezert se zmrzlinou, který si rozhodně zamilujete. Navíc se bude hodit i jako dort na narozeninovou oslavu. Příprava je sice trochu složitější, ale výsledek rozhodně stojí za to. Teď už jen připravit suroviny a hurá do toho!
Na dort budete potřebovat také kvalitní náplň
Na korpus čokoládového dortu si připravte:
- 4 vejce
- 180 g cukru
- 130 g mouky
- Lžičku prášku do pečiva
- 2-3 lžíce kvalitního kakaa
- 100 ml vody
Také si budete muset připravit krém, na který budete potřebovat:
- 2 vejce
- 60 g cukru
- Trochu kondenzátoru
- 10-15 g vanilky
- 3 lžíce mouky
- 250 ml mléka
Připravte si také máslo, které můžete využít. Chutný čokoládový dort se zmrzlinou si můžete doplnit také jahodovým nebo jiným ovocným želé. Krém si pak můžete udělat také z čerstvého ovoce, záleží, v jakém období ho budete péct.
Bílky a žloutky zvlášť vyšlehejte. Poté přidejte cukr a lehce je spoje dohromady. V míse smíchejte mouku, kakao a přidejte prášek do pečiva. Sypké suroviny nezapomeňte prosít, ať máte těsto nadýchané. Poté přidejte do vyšlehané hmoty, aby se všechno propojilo a zamíchejte. Na konci přidejte trochu vody a opatrně míchejte. Nakonec dejte dort péct do trouby, kterou si předehřejte na 180 stupňů a dort tam dejte na 30 minut. Zkontrolujte připravenost dortu pomocí špejle.
Dort můžete naplnit pudinkem, ale postačí ovoce
Na krém si pak připravte pánev nebo hrnec se silným dnem. Rozbijte vejce, zamíchejte a přidejte veškeré suché ingredience. Nakonec přidejte i mléko a promíchejte, abyste získaly hmotu, která bude držet u sebe. Nesmíte mít ve směsi žádné hrudky. Dejte na střední oheň a za stálého míchání nechte zhoustnout.
Hotovou směs pak nechte vychladnout a rozmixujte. V míse rozšlehejte máslo a přidejte směs. Džem nebo želé pak přiveďte k varu a promíchejte. Poté nechte hmotu vychladnout a následně přidejte na krém, který jste již nalili na dort. Nakonec celý dort dejte na noc do lednice ztuhnout. Na dort použijte formu o průměru 22 cm, protože se bude rozkrajovat.