Unavuje Vás stravování po fastfoodech a vaření doma je pro Vás příliš zdlouhavé? Podívejte se na tyto triky do kuchyně! Vaření už nikdy nebude jednodušší!

Všechno má své řešení a co se dá, je třeba vylepšit. Pokud jste se pro kuchyň nenarodili, nezoufejte. To ještě neznamená, že z Vás nemůže být dobrá hospodyně. Třeba jen vědět, jak si práci usnadnit.

Reklama

Každodenní kulinářská rutina už omrzela mnoho prvotně namotivovaných žen. Zpočátku je vaření skvělé, ale když už je toho jaksi hodně a jaksi dlouho musíte vyvářet, natož čtyřikrát do týdne, začne Vás to nudit, ba přímo obtěžovat. Pro jednodušší, rychlejší a chutnější vaření přinášíme těchto 9 kulinářských triků, s nimiž bude vaření opět radost.

Šedý květák

I Vás rozčiluje, když Vám květák po uvaření zešedne? Pokud ho jdete smažit, dá se to ještě snést. No pokud ho jdete například zapékat, to je už o něčem jiném. Řešení je v mléce. Přidejte do vody, v níž se květák vaří, trochu mléka a soli. Po uvaření bude krásně bílý.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Sladká sůl?

Paradoxně, sladšího těsta dosáhnete, pokud do něj přidáte špetku soli. Ani Vy jste dosud nevěděli, proč se dává téměř do každého koláče? Sůl totiž obecně zvýrazňuje chuť. V případě tepelné úpravy však nejvíce účinkuje na sladké. Dokonce i káva bude intenzivnější a aromatičtější, když do ní přidáte pár zrníček soli.

Zamražené hrozny

Nevíte, co s tolika hrozny z léta? Nebo Vám nějaké prostě zůstaly v košíku a nikdo je nechce jíst? Dejte je zamrazit. Už nikdy se nebudete muset trápit s chlazením nápojů. Stačí bobulka zamrzlého hroznu a nápoj je rychleji chladnější, než když do něj vhodíte led.

Kaše namísto rýže

Pokud se i Vám stává, že rýži či pohanku často rozvaříte nebo z nich namísto přílohy uděláte kaši, vězte, že problémem je přebytečná vlhkost. Pokud se Vám něco takového přihodí, nezoufejte si. Přikryjte hrnec utěrkou a potom pokličkou. Nechte utěrku, aby nasála vlhkost po dobu 10-15 minut. Pak ji odstraňte a uvidíte, že z rýže již nebude kaše, ale bude to mnohem lepší.

Příliš málo šťávy

Při citrusech se často setkáváme s tuhou dužinou, ze které jen těžko dokážeme vydolovat více šťávy. Tento problém vyřeší mikrovlnka. Citron nebo limetku do ní vložte na 10 sekund a pak mačkejte. Šťáva se bude z citrusů doslova lít.

Univerzální těsto

Lahodný a rychlý koláč můžete upéct i v té nejkritičtější chvíli. Je to jako s těstem na palačinky. Stačí si zapamatovat pár surovin. Ty jsou konkrétní: stejné množství mouky a cukru, vajíčka ve stejné hmotnosti, jako je máslo. Fantazie a váha v kuchyni nesmí chybět, proto můžete hned teď začít péct.

Barevná polévka

Vaše polévka bude zelenější a barevnější, pokud na konci vaření nasypete špetku cukru a pár kapek octa. Perfektní!

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Křupavé nakládané okurky

Pokud nevíte, jak docílit, aby byly Vaše nakládané okurky po otevření křupavé, vyzkoušejte amarantový list. Je neuvěřitelné, jak amarant udrží okurky stále pevné a křupavé, a tak v poháru, kde se nachází amarantový list, není ani jedna okurka „rozmáčená“.

Spálené máslo

Pokud dáte máslo na horkou pánev vězte, že Vám dříve či později vždy ztmavne a jeho aroma i pocítíte. Abyste tomu předešli, nakapejte vždy na pánev dvě tři kapky oleje a máslo potom klidně rozpusťte i na plném ohni.

Reklama