Upečte si tyto chutné domácí rohlíky plněné šunkou, sýrem a česnekem. Budou se Vám skvěle hodit jako předkrm pro vaše hosty

Myslím si, že toto je opravdu originální předkrm či obyčejné pohoštění pro Vaše hosty nejen k pivu, ale i na nějakou oslavu. Pečení domácího pečiva se stává čím dál více oblíbeným. Ale zkoušeli jste někdy toto čerstvé pečivo naplnit něčím chutným, co
si skvěle pohraje s Vašima chuťovýma buňkama? Tak neváhejte a vyzkoušejte tuto neodolatelnou kombinaci chutí. Budete opravdu nadšeni a vsadím se Vaši hosté si od Vás recept i vyžádají.

Reklama

Ingredience

Těsto
1 a půl sáčku sušeného droždí
450 ml vlažného mléka
1 lžíce medu
3 lžíce oleje
1 lžička soli
250 g celozrnné pšeničné mouky
400 g chlebové pšeničné mouky

Vaření
2 litry vody
1 lžíce cukru
5-6 lžic jedlé sody

Náplň
Rajčatová omáčka, tavený sýr, šunka
kuřecí nebo vepřové maso, sýr
brokolice, česnek, olej
smetanový sýr, džem

Reklama

Zdobení
1 vejce
sezamová semínka
strouhaný sýr
sůl

[hana-code-insert name=’google‘ /]Postup

Droždí si rozpusťte ve vlažném mléce společně s medem. Nechte odpočinout a ať to pracuje. V misce si smíchejte mouku, sůl, olej a kvasnice. Uhnětejte hladké těsto a nechte 40 minut kynout na teplém místě a přikryjte utěrkou.

Mezitím si můžete připravit náplně. Rohlík můžete naplnit prakticky čímkoliv na co máte chuť. Nebo využijte inspirace z ingrediencí, co jsme uvedli. Těsto si rozdělujte na menší kuličky z kterých vyválíte tlustší placky a ty pak budete plnit.

Připravené bohánky pořádně utěsněte, aby se směs nedostala při pečení ven. A pokládejte na plech. Připravte si vodu s jedlou sodou a cukrem a čekejte až se začne vařit. Poté vkládejte rohlíky a nechte 30s a pak vraťte na plech. Všechny rohlíky potřete rozšlehaným vejcem a posypejte zdobením.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Budete péct v předehřáté troubě na 190°C přibližně 25 minut.

Reklama