Útulné vánoční pusinky – sněhová pochoutka, kterou si děti zamilují

Reklama

Sněhové pusinky jsou nadčasová sladkost, která nikdy nezklame. Milují je děti i dospělí, a ti, kteří je ještě neochutnali, si je po tomto receptu zamilují jistě také. Jsou lehké, křupavé, krásně barevné a doslova voní Vánocemi. Díky jednoduché přípravě jsou ideální na společné vánoční pečení s dětmi – jejich zdobení je totiž čistá radost.

Ingredience

IngredienceMnožství
Bílky4 ks
Moučkový cukr30 dkg
Vanilková příchuťdle potřeby
Zelené potravinářské barvivopár kapek
Cukrové perličkydle potřeby
Cukrové hvězdičkydle potřeby

Nadýchaný sníh s jemnou vanilkovou vůní

Základem pusinek je pevný sníh vyšlehaný ze čtyř bílků. Jakmile bílky vytvoří hladkou pěnu, postupně do nich zapracujete moučkový cukr, který směs zpevní a dodá jí lesk. Poté přidejte vanilkovou příchuť a pár kapek zeleného potravinářského barviva. Díky tomu získají pusinky krásný sváteční odstín, který připomíná malé vánoční stromečky.

Jednoduché tvarování a zdobení

Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte sněhovou směs pomocí zdobicího sáčku. Je důležité vytlačovat menší množství pěny, aby pusinka měla pěkný špičatý tvar. Poté povrch ozdobte cukrovými perličkami a nahoru přidejte cukrovou hvězdičku – vznikne tak nádherné cukroví, které udělá radost na každém vánočním stole.

Sušení pro dokonalou křupavost

Reklama

Pusinky sušte v troubě předehřáté na 130 °C asi 15 minut. Poté troubu vypněte a nechte je uvnitř ještě 10 minut dojít. Jemné teplo je dosuší tak, aby byly křupavé zvenčí a lehké uvnitř. Po vychladnutí je přendejte do krabičky – vydrží krásně sypké a sladké po mnoho dní.

Krásné a chutné vánoční cukroví

Útulné vánoční pusinky jsou ideální volbou, pokud chcete cukroví, které je krásné, hravé a neuvěřitelně snadné na přípravu. Stačí pár surovin a trochu fantazie při zdobení – a vzniknou vám sladké malé stromečky, které se stanou ozdobou celého vánočního stolu.

Zdroj: Ketkes.com

Reklama