Neustále vymýšlet obědy a večeře pro svou rodinu, není vůbec snadné. Dřív nebo později vám dojdou nápady a jistě nechcete dělat ty samé recepty neustále dokola. Jestli máte doma mleté maso, udělejte z něj dva velké kusy sekané podle tohoto receptu. Zajisté si pochutnáte a velmi jednoduše nasytíte celou rodinu. A budete mít dost masa, i když vám přijede široká rodina.
Co budete potřebovat?
Od klasické sekané se tento recept liší jen trochu, ale změna v chuti bude velmi znatelná. Jakmile dáte dohromady vše potřebné, získáte tu nejlepší sekanou pod sluncem. A cibule, kterou dáte pod maso, mu přinese neuvěřitelnou šťavnatost a další chuť i vůni. Na výrobu potřebujete:
- mleté maso – 1 kg,
- chléb – 200 gramů,
- mléko – 200 ml,
- jarní cibulky – 1 svazek,
- strouhaný sýr – 150 gramů,
- muškátový oříšek – špetka,
- koriandr – podle chuti,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- strouhanka – 20 gramů,
- cibule – 1 ks,
- voda – 50 ml,
- bobkový list – 2 ks,
- celý černý pepř – 10 gramů.
Pracovní postup
Do hluboké mísy vložte nakrájený chléb a zalijte ho hrnkem mléka. Rukama vše promíchejte a nechte chléb trochu nasáknout. Přidejte jemně nakrájenou jarní cibulku, nastrouhaný sýr, mleté maso, vejce a koření podle chuti. Vše promíchejte lžící a míchejte, dokud se se všechny ingredience nepropojí dohromady. Nakonec přidejte strouhanku a znovu směs důkladně promíchejte. Směs by měla mít středně měkkou strukturu. Odložte ji na 30 minut do lednice, aby trochu zhoustla.
Než se maso odleží, nakrájejte si jednu cibuli na půlměsíčky nebo jiné kousky. Rozložte je na dno pekáče, ve kterém budete péct sekanou. A nezapomeňte je předem vymazat olejem. Nalijte si trochu studené vody do misky, abyste si měli kde namočit ruce. Rozdělte si směs na dvě stejné části a (s mokrýma rukama) z nich vytvarujte bochníky. Položte je oba do pekáče na vrstvu z cibule. Do cibule přidejte také bobkový list, celý černý pepř a trochu vody. Pečte na 160 stupňů po dobu 1 hodiny.
Zdroj: nmd.mk