Křehké těsto s jemnou náplní je to nejlepší, co můžete nabídnout své rodině. Jestli máte doma milovníky kremrolí, rozhodně si tento recept uložte a potěšte je vlastní verzí tohoto klasického dezertu. Neuvěříte, jak je krém lahodný a nádherně doplňuje křehkost listového těsta.
Co budete potřebovat?
Na výrobu nemusíte dělat vlastní těsto, ale můžete. S kupovaným si ovšem hodně ušetříte čas a není ani příliš drahé. Krém vám zabere chvilku práce, ale rozhodně se vám to vyplatí. Výsledek totiž chutná naprosto dokonale. Díky tomu na těsto potřebujete pouze:
- listové těsto – 500 gramů,
- vejce – 1 ks.
Na náplň:
- želatina – 1 balíček,
- voda – 50 ml,
- mléko – 500 ml,
- vanilkový pudink – 1 balíček,
- škrob – 1 lžíce,
- vaječné žloutky – 3 ks,
- cukr – 150 gramů,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- sladká šlehačka – 200 gramů,
- moučkový cukr na ozdobu.
Pracovní postup
Listové těsta rozválejte na pomoučené pracovní ploše. Potřebujete získat dvanáct proužků těsta. Připravte si kovové ruličky, namažte je máslem a poté na každou z nich namotejte jeden proužek těsta. Všechny trubičky s těstem rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte po dobu 20 minut. Až budou kremrole upečené, vyndejte z nich kovové ruličky a nechte je vychladnout. Mezitím si připravte pudinkový krém.
Želatinu v míse zalijte studenou vodou a nechte 10 minut odstát. Mléko (400 ml) nalijte do hrnce a uvařte na mírném ohni. V jiném hrnci uvařte mléko (100 ml), pudink a škrob. Žloutky, cukr a vanilkový cukr smíchejte v samostatné misce. Ke žloutkům přidejte pudink a důkladně promíchejte. Pomalu přidávejte vroucí mléko a míchejte. Dejte směs na sporák a míchejte, dokud nezhoustne. Poté ji spojte s želatinou a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Nechte zcela vychladnout a naplňte krémem kremrole. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: bukvarche.com