Nejen o Velikonocích, ale po celý rok si můžete užít vajíčka natvrdo s lahodným krémem. Jestli plánujete oslavu nebo jen čekáte někoho na návštěvu, připravte tyto vynikající plněná vajíčka. Nebudete litovat, protože chutnají skvěle a velmi jemně. Na talíři navíc vypadají krásně, i když jde o velmi jednoduché a prosté jídlo.
Co budete potřebovat?
Na výrobu potřebujete více ingrediencí, pokud si budete připravovat domácí majonézu. Pokud to dělat nechcete, nemusíte. Jen si ji nezapomeňte koupit, protože ji potřebujete do krému na vajíčka. Na výrobu tohoto úžasného a krásného předkrmu potřebujete:
- vejce (natvrdo) – 6 ks,
- sůl – špetka.
Na majonézu:
- slunečnicový olej – 250 ml,
- vejce – 2 ks,
- hořčice – 1 lžíce,
- sůl – špetka,
- ocet – 1 lžička.
Na náplň:
- tuňák – 1 plechovka,
- kopr – pár snítek,
- červená cibule – ½ ks,
- majonéza – 2 lžíce,
- hořčice – 1 lžička,
- zelená cibulka – podle chuti.
Pracovní postup
V první řadě si uvařte šest vajec natvrdo se špetkou soli. Vařte je 10-12 minut jako obvykle. Po uvaření je vložte do ledové vody, aby rychle vychladla. Na majonézu si smíchejte vejce, hořčici, ocet a špetku soli. Pomocí mixéru začněte se vyšleháváním surovin a postupně přidávejte slunečnicový olej velmi tenkým proudem. Pokračujte, dokud nezískáte strukturu odpovídající majonéze. S domácí majonézou bude domácí předkrm chutnat ještě lépe, ale můžete použít také kupovanou.
Vejce uvařená natvrdo oloupejte a rozkrojte napůl. Vyndejte z nich žloutky a vložte je do mísy. Přidejte k nim scezeného tuňáka, jemně nakrájenou červenou cibuli, nasekaný kopr, majonézu a hořčici. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogenní krém. Dochuťte solí podle chuti. Krémem naplňte uvařené vaječné bílky. Nakonec můžete vršek ozdobit čerstvou ředkvičkou, jarní cibulkou nebo koprem. Předkrm skladujte v lednici. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: domashnakunyasdani.com