Vanilkové rohlíčky, které chutnají skvostně a hotové jsou za pouhých 15 minut

Doba pečení vánočního cukroví se blíží. A co by to bylo za svátky, kdyby na stole nebyly také vanilkové rohlíčky. Ty se sice mohou jevit jako pracné cukroví, ale ne vždy tomu tak je. Když znáte ten správný recept, mohou být hotovy opravdu velmi rychle. Pokud nevěříte, podívejte se na tento. Ženy, které ho vyzkoušely tvrdí, že měly hotovo za méně než čtvrthodinku.

Jaké ingredience si připravit?

Pokud vanilkové rohlíčky pečete pravidelně, jistě zde poznáte celou řadu ingrediencí, které používáte běžně. Jsou tu ale i takové, které pro vás možná budou novinkou. Celkově je třeba mít toto:

  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g mletých ořechů
  • 210 g másla
  • 1 hrnek studeného mléka
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 špetku soli

Dále ještě nezapomeňte na další moučkový cukr, který je závěrečnou součástí receptu, jelikož právě v něm budete své vanilkové rohlíčky obalovat. A to pro jejich krásu, ale i lepší chuť.

Čtěte také: To, že rakovina přijde z nenadání je omyl! Sledujte své tělo a pokud se začne objevovat těchto 7 symptomů, buďte na pozoru. Rakovina střeva vám skutečně hrozí

Těsto je jednoduché a rychlé

Vytvořit těsto na vanilkové rohlíčky rozhodně není nic složitého. Není třeba žádný speciální postup, jelikož jediné, co je třeba udělat, je smíchání ingrediencí. Zašít můžete s použitím kuchyňského robota, ale následně se neobejdete bez lidské síly, jelikož těsto bude přece jenom trochu tuhé, a to váš robot nemusí zvládnout. Ruční práce proto bude nezbytná.

Vytvářejte rohlíčky a dávejte je na plech

Když je těsto na vanilkové rohlíčky hotové, už z něho stačí ukrajovat stejně velké kousky a z nich rohlíčky tvořit. Pomoci si samozřejmě můžete i formami, které lze koupit v domácích potřebách. Následně rohlíčky zamíří na plech s pečicím papírem, čímž eliminujete připalování.

A jak dlouho se pečou? Základní teplota je 170 stupňů Celsia. Doba pečení je podle velikosti zhruba 12–15 minut. Když je vyndáte z trouby, nechte je vychladnout a až potom obalujte. A máte hotovo. Až je ochutnáte, budete si jisti, že se jedná o jedno z nejlepších cukroví, které jste kdy dělali.