Pudinkové rohlíčky jsou pro mě jedním ze základních druhů cukroví, bez kterých bych si neuměla představit Vánoce. Miluji nejen jejich sladkou chuť, ale i nenáročnost na přípravu. V kuchyni s nimi strávím jen 20 minut a přesně takové recepty mám nejraději.
Možná i vy považujete pudinkové rohlíčky za klasiku, bez které by Vánoce jednoduše nebyly Vánoce – a v takovém případě jste tady správně. Mám pro vás totiž skvělý recept, který si určitě musíte zapsat nebo někam uložit. Jakmile totiž tyhle pudinkové rohlíčky jednou ochutnáte, už je nikdy nebudete chtít připravovat jinak!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 220 g másla
- 190 g moučkového cukru
- 440 g hladké mouky
- 80 g vanilkového pudinku
- 4 žloutky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 polévkové lžíce mléka
Jak postupovat při přípravě?
- Všechny suroviny smíchejte v misce a pořádně je zapracujte, aby vám vzniklo dokonalé hladké a vláčné těsto, se kterým bude radost pracovat.
- Z těsta postupně po troškách odebírejte a tvarujte malé rohlíčky.
- Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut.
- rohlíčky z trouby vytahujte ve chvíli, kdy jsou krásně růžové.
- Moučkový cukr smíchejte s vanilkovým cukrem.
- Ihned po vytažení obalte rohlíčky ve směsi cukru.
Pudinkové rohlíčky jsou klasika Vánoc
Určitě se shodneme na tom, že tohle cukroví jednoduše nesmí během svátků chybět. A ne, neplete se – jedná se o šikovnou obdobu klasických vanilkových rohlíčků, které se připravují z těsta, do něhož se přidávají vlašské ořechy. Tohle je druhá, ale stejně tak lahodná a sladká verze, kterou si určitě zamilujete.