Cukroví je nedílnou součástí každých Vánoc. Připravte si toto sušenkové cukroví s čokoládou, které zmizí během chvilky. Je velmi jednoduché na přípravu a nikdo mu neodolá. A není nic lepšího, než nabídnout rodině pochoutku, která je doopravdy potěší. Stačí vám jen pár běžných surovin a získáte vynikající cukroví na Vánoce. Navíc na talíři vypadají neuvěřitelně krásně!
Co budete potřebovat?
Nejlepší recept na cukroví obsahují jen běžné ingredience, které koupíte za pár korun. Díky tomu ušetříte při výrobě na cukroví a pochutnáte si. V tomto případě doopravdy nepotřebujete nic zvláštního. Připravíte hodně sušenkových pochoutek, které ozdobí každý sváteční stůl. Na výrobu potřebujete:
- máslo – 125 gramů,
- krupicový cukr – 150 gramů,
- slunečnicový olej – 80 ml,
- vejce – 2 ks,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- sůl – špetka,
- kukuřičný škrob – 80 gramů,
- pšeničná mouka – 350 gramů,
- prášek do pečiva – 6 gramů,
- hořká čokoláda – 150 gramů,
- smetana – 100 ml.
Pracovní postup
Do větší mísy vložte změklé máslo. Přidejte cukr a stěrkou promíchejte. Potom přidejte olej a důkladně promíchejte. Rozklepněte do směsi vejce, zasypte vanilkovým cukrem a nezapomeňte na špetku soli. Všechno důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily. Do směsi přidejte kukuřičný škrob a znovu promíchejte. Prosejte do mísy mouku a prášek do pečiva. Směs znovu důkladně promíchejte. Musíte získat homogenní těsto.
Lžící naberte menší množství těsta, vytvarujte ho do koule a horní část trochu přitlačte vidličkou. Získáte krásný vzor. Všechny kousky cukroví vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů po dobu 20 minut. V čisté misce smíchejte nasekanou čokoládu s horkou smetanou. Míchejte, dokud nezískáte jednotnou směs. Vložte na 30 minut do lednice. Potom směs přesuňte do cukrářského sáčku a nanášejte mezi dvě sušenky. Dobrou chuť!
Zdroj: zinoti.lt