Léto je za rohem a sezóna ředkviček také začíná. Proto máte nejlepší příležitost si udělat salát z ředkviček a salátových okurek, který vás příjemně zasytí v horkém dni. A stejně dobře chutná také jako příloha na talíři vedle masa. Neuvěříte, jak lahodný může být takto jednoduchý recept na salát a zaručeně si ho během letních měsíců nepřipravíte pouze jednou.
Co budete potřebovat?
Na výrobu domácích salátů většinou potřebujete jen pár věcí. Velkou výhodou je také fakt, že i na dresink potřebujete jen věci, které máte běžně ve své kuchyni. A hned několik surovin si můžete vypěstovat na své zahradě. Na výrobu tohoto vynikajícího a lehkého salátu si připravte:
- malá salátová okurka – 3 ks,
- ředkvičky – 1 svazek,
- vejce (uvařené natvrdo) – 3 ks,
- jarní cibulka – 3-4 ks,
- sůl – podle chuti.
Na dresink:
- bílý jogurt – 2 lžíce,
- hořčice – 1 lžíce,
- majonéza – 2 lžíce,
- kopr (nasekaný) – 2 lžíce,
- čerstvá petrželka (nasekaná) – 2 lžíce,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti.
Pracovní postup
Začněte u salátových okurek a nakrájejte je na tenká kolečka. Stejným způsobem nakrájejte také ředkvičky a obojí hoďte do mísy. Zeleninu dochuťte solí a nechte asi 10 minut odležet. Díky soli se uvolní hodně tekutiny, kterou po uplynutí tohoto času potřebujete vymačkat. Mezitím si můžete nakrájet jarní cibulku na jemná kolečka a uvařit si vejce. Až vymačkáte okurku s ředkvičkami, můžete do mísy přidat také jarní cibulky a vařená vejce.
Nakonec celý salát dochuťte dresinkem z majonézy, jogurtu, hořčice, petrželky a kopru. Nezapomeňte ani na sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ochutil každý kousek zeleniny. Ředkvičkový salát můžete podávat jako přílohu ke grilovanému nebo pečenému masu, ale také jako samostatné jídlo během horkého dne. V parném létě potřebujete lehké a zdravé jídlo, které potěší vaše chuťové buňky a s tímto jednoduchým salátem toho snadno dosáhnete. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: varimedobroty.cz