Máte chuť na exotickou chuť u vepřového masa? Asijské recepty jsou velmi populární, protože chutnají skvěle. Potřebujete jen pár druhů koření a omáček, které jim dají typickou chuť i aroma a vždy si pochutnáte. Navíc jídlo nemusí být vždy ostré, i když si to možná myslíte. Dnešní recept vám přinese úžasnou chuť i šťavnatost vepřového masa.
Asijské recepty jsou velmi populární
Asijská kuchyně je v Evropě velmi oblíbená, protože nám připomíná exotiku, dovolenou a odpočinek. Příprava jejich receptů není náročná a používají se jen kvalitní suroviny. Jestli si chcete také u sebe doma užít tyto chutě, nemusíte vždy chodit do asijské restaurace. Snadno si jejich pokrmy připravíte i u sebe doma. Dnes vám řekneme, jak si připravit nejlepší vepřové maso.
Co budete potřebovat?
U tohoto receptu si nejdřív připravíte maso a potom ještě omáčku, se kterou se podává. Jako přílohu můžete použít nudle, smaženou rýži a také nakrájenou zeleninu podle vaší volby. Hlavní je pochopitelně kvalitní (libové) vepřové maso. Na výrobu potřebujete:
- vepřové maso – 800 gramů,
- sójová omáčka – 2 lžíce,
- ocet – 1 lžíce,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- jedlá soda – ¾ lžičky,
- kukuřičný škrob – 3-4 lžíce,
- rostlinný olej na smažení,
- česnek – 4 stroužky,
- mletý zázvor – ½ lžičky,
- med – 1 lžíce,
- sójová omáčka – 2 lžíce,
- sezamová semínka – podle chuti.
Pracovní postup
Nejdřív si připravte maso. Nakrájejte ho na středně silné kousky, zakryjte je fólií nebo utěrkou a lehce naklepejte paličkou. V každém kuse masa udělejte podélné zářezy. Poté maso vložte do hluboké mísy. Smíchejte jedlou sodu, kukuřičný škrob, sójovou omáčku, balzamikový ocet, sůl a mletý černý pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě spojily a nalijte tuto marinádu do mísy na maso. Znovu vše promíchejte, aby se maso důkladně obalilo a ochutilo.
Nechte maso 15 minut odpočívat zakryté potravinářskou fólií. Tato doba je velmi důležitá a můžete ji klidně protáhnout, aby se maso marinovalo ještě více. V pánvi rozpalte olej a orestujte maso z každé strany na vysokou teplotu. Ve stejné pánvi orestujte jemně nasekaný česnek, zázvor, med a sójovou omáčku. Neustále míchejte, dokud směs nezhoustne a musíte míchat, aby se omáčka nepřipálila. Vraťte maso do pánve, jemně promíchejte a podávejte. Dobrou chuť!
Zdroj: chef.panelaeletrica.com