Vepřové rolády ve vlastní omáčce musíte zkusit!

Reklama

Máte rádi španělské ptáčky, ale chcete si je připravit trochu jinak? Máme pro vás skvělý recept, na kterém si zaručeně pochutnáte. Velkou výhodou je, že získáte během vaření i skvělou omáčku, takže pokrm nebude vůbec suchý. Jako přílohu můžete použít rýži jako u španělských ptáčků. Náplň je trochu jiná, ale stále velmi chutná. Podívejme se, jak si tuto pochoutku připravit.

Co budete potřebovat?

Kvalitní maso je pochopitelně podmínkou k tomu, abyste si vážně pochutnali. K tomu vám stačí jen pár běžných věcí a vykouzlíte z toho vynikající jídlo. Velkou výhodou je, že nepotřebujete vejce ani jiné drahé suroviny. Nejdražší bude maso a vše ostatní je velmi levné, takže vás nakonec jídlo nebude stát tolik peněz. Na výrobu budete potřebovat:

  • plátky vepřové panenky – 5 silných plátků,
  • cibule – 1 ks,
  • uzená slanina – 150 gramů,
  • kyselé okurky – 3-4 ks,
  • pikantní hořčice – 4-5 lžiček,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • česnek – 1 stroužek,
  • uzená paprika – 1/2 lžičky,
  • sladká paprika – 1/2 lžičky,
  • nové koření – 2-3 kuličky,
  • rajský protlak (volitelný) – 1 lžička.
Shutterstock

Pracovní postup

Cibuli nakrájejte najemno. Okurky nakrájejte podélně na tenké plátky, abyste je mohli šikovně zabalit do vepřového masa. Uzenou slaninu nakrájejte na kostičky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky, pokud jste ho nekoupili již připravené. Každý kousek dochuťte solí a pepřem. Každý plátek masa jemně potřete pikantní hořčicí (jestli budou maso jíst děti, použijte méně ostrou hořčici). Na každý kousek nasypte část cibule, uzené slaniny a pár kousků okurky.

Shutterstock
Reklama

Okraje masa zatočte dovnitř a srolujte, jako kdybyste připravovali ptáčky. Roládu zajistěte párátkem, aby se vám nerozpadaly. V hrnci nebo hluboké pánvi rozpusťte kousek sádla. Až bude tuk rozpálený, vložte do něj maso a opečte ho ze všech stran. Rolády posypte také sladkou a uzenou paprikou a zároveň je osmažte. Přidejte také nakrájený česnek a po chvilce vše zalijte vodou. Nejlepší je vývar. Tekutina musí sahat do poloviny masa. Duste 1 hodinu a maso podávejte i s omáčkou. Dobrou chuť!

Zdroj: aduparosnie.pl

Reklama