Máte rádi španělské ptáčky, ale chcete si je připravit trochu jinak? Máme pro vás skvělý recept, na kterém si zaručeně pochutnáte. Velkou výhodou je, že získáte během vaření i skvělou omáčku, takže pokrm nebude vůbec suchý. Jako přílohu můžete použít rýži jako u španělských ptáčků. Náplň je trochu jiná, ale stále velmi chutná. Podívejme se, jak si tuto pochoutku připravit.
Co budete potřebovat?
Kvalitní maso je pochopitelně podmínkou k tomu, abyste si vážně pochutnali. K tomu vám stačí jen pár běžných věcí a vykouzlíte z toho vynikající jídlo. Velkou výhodou je, že nepotřebujete vejce ani jiné drahé suroviny. Nejdražší bude maso a vše ostatní je velmi levné, takže vás nakonec jídlo nebude stát tolik peněz. Na výrobu budete potřebovat:
- plátky vepřové panenky – 5 silných plátků,
- cibule – 1 ks,
- uzená slanina – 150 gramů,
- kyselé okurky – 3-4 ks,
- pikantní hořčice – 4-5 lžiček,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- česnek – 1 stroužek,
- uzená paprika – 1/2 lžičky,
- sladká paprika – 1/2 lžičky,
- nové koření – 2-3 kuličky,
- rajský protlak (volitelný) – 1 lžička.

Pracovní postup
Cibuli nakrájejte najemno. Okurky nakrájejte podélně na tenké plátky, abyste je mohli šikovně zabalit do vepřového masa. Uzenou slaninu nakrájejte na kostičky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky, pokud jste ho nekoupili již připravené. Každý kousek dochuťte solí a pepřem. Každý plátek masa jemně potřete pikantní hořčicí (jestli budou maso jíst děti, použijte méně ostrou hořčici). Na každý kousek nasypte část cibule, uzené slaniny a pár kousků okurky.

Okraje masa zatočte dovnitř a srolujte, jako kdybyste připravovali ptáčky. Roládu zajistěte párátkem, aby se vám nerozpadaly. V hrnci nebo hluboké pánvi rozpusťte kousek sádla. Až bude tuk rozpálený, vložte do něj maso a opečte ho ze všech stran. Rolády posypte také sladkou a uzenou paprikou a zároveň je osmažte. Přidejte také nakrájený česnek a po chvilce vše zalijte vodou. Nejlepší je vývar. Tekutina musí sahat do poloviny masa. Duste 1 hodinu a maso podávejte i s omáčkou. Dobrou chuť!
Zdroj: aduparosnie.pl