Lahůdka, kterou možná ještě neznáte, ale díky našemu receptu už nebudete chtít dělat nic jiného. Tento recept je osvědčený, nebudete na něj potřebovat mnoho surovin, ale svému tělu dodáte vitaminovou bombu a také další látky, které jsou potřeba k podpoře imunitního systému a dalších orgánů. Jak si vyrobit pyré a kaši právě z kdoule?
Co budete na tento recept potřebovat?
Na přípravu budete potřebovat pouze tři suroviny, a to:
- Kdoule
- Cukr
- Vodu
A to je všechno! Jestli si chcete připravit hned 4 litrovou konvici, připravte si tolik kdoule, kolik se vejde. Musí být omyté a vyndané ze skořápky. Dejte vařit s 2 dl vody. Po uvaření pak ještě zahřejte asi 15 minut na mírném plameni. Až se vyrovná tlak, slijte vodu, které nebude mnoho, a poté tyčovým mixérem rozmixuje na kaši.
Poté kaši zvažte, přimíchejte 80 dkg cukru na kilogram kaše a dejte do dobré pánve, která bude mít velký průměr. Čím větší plochu pyré zabere, tím to bude lepší. Neustále míchejte na velkém plameni, ale dávejte si pozor, protože pyré nesmí bublat. Neustálé míchání je velmi důležité.
Vařte tak dlouho, dokud kaše nezhoustne
Vařte kdoule tak dlouho, dokud pyré nebude husté. Na vařečce by se měla kaše táhnout. Poté dejte do formiček, které vypláchněte vodou. Mohou mít jakýkoli tvar. Po pár dnech, až kdoule uschne, můžete formičky otáčet. Nezapomeňte pak pyré z formiček vyndat, aby rovnoměrně uschly. Poté už nic nebrání tomu, abyste si kdoule vychutnali a do svého těla tak dostali potřebnou dávku vitaminů.
Díky kdouli ale získáte také protizánětlivé látky, které vám pomohou vyléčit různé druhy zánětů nebo i další neduhy, které vás budou trápit ze zdravotního hlediska. Tato přírodní metoda léčby rozhodně stojí za to vyzkoušet, protože léky z lékárny nemusí vždy fungovat. Kromě kdoule ale můžete vyrobit i další druhy sirupů.