Milujete-li klasický cheesecake, ale chcete si užít změnu, zkuste tento recept. Užijete si jemnou náplň a sušenkový základ jako u svého oblíbeného dezertu, ale zároveň si připomenete podzim nebo zimu s příjemnou chutí skořice. Skořice je navíc velmi zdravá pro vaše tělo, takže se ani nemusíte bičovat za konzumaci této pochoutky. Koláč se skořicí si navíc připravíte velmi snadno a rychle.
Co budete potřebovat?
Na výrobu nepotřebujete téměř nic. Kromě cejlonské skořice (ta je aromatičtější než klasická), nepotřebujete nic jiného než u přípravy běžného cheesecaku nebo jiného koláče s krémovou náplní. Díky tomu budete také přesně vědět, jak postupovat a pochutnáte si, aniž byste strávili hodiny ve své kuchyni.
Na výrobu základu potřebujete:
- ovesné sušenky – 200 gramů,
- máslo – 100 gramů.
Na náplň:
- nízkotučný tvaroh – 250 gramů,
- smetanový sýr – 400 gramů,
- vejce (velikost M) – 2 ks,
- smetana – 100 gramů,
- cukr – 80 gramů,
- máslo – 40 gramů,
- mletá cejlonská skořice – 20 gramů,
- vanilkový cukr – 1 balíček.
Pracovní postup
Výroba této pochoutky je extrémně jednoduchá. Troubu si předehřejte na program horní a spodní ohřev, na teplotu 160 stupňů. Formu o průměru 26 centimetrů vyložte pečicím papírem. Tuto přípravu udělejte předem, abyste měli vše připravené. Samotná příprava těsta je totiž velmi rychlá. Sušenky rozdrobte nebo rozmixujte a smíchejte s měkkým máslem. Musíte získat strouhanku podobnou těstu. Tuto směs přesuňte do formy a umačkejte tak, abyste získali základ pro koláč.
Na náplň smíchejte tvaroh, smetanový sýr, vejce, smetanu a cukr. Vše vyšlehejte do hladké směsi. Rozpusťte si máslo, přidejte skořici a vanilkový cukr. Na sušenkový základ naneste připravenou náplň a uhlaďte pomocí stěrky. Rovnoměrně na ni naneste skořicové máslo. Takto připravený dezert vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 55 minut ve spodní třetině. Po upečení ho vložte do lednice na 2 hodiny. Podávejte se šlehačkou a špetkou skořicového prášku. Dobrou chuť!
Zdroj: zefni.com