Cuketa patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, na které nedám dopustit. Dá se připravit na mnoho způsobů a chutná mi jak smažená, tak i pečená nebo restovaná. Dnes pro vás mám recept na smaženou cuketu, ke které stačí přidat ořechy a česnek a rázem vykouzlíte doslova chuťovou pohádku. Nevěříte? Tak to schválně vyzkoušejte!
Cuketa, ořechy a česnek – to jsou tři základní ingredience, na kterých postavíte opravdu výborný a rychlý recept. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, budete jej připravovat pořád a pořád dokola!
Smažená cuketa – rychlovka za pár korun, kterou si zamilujete
Cuketa je oblíbená zelenina, kterou si mnoho lidí pěstuje doma, ani v obchodě však nestojí svět. Dá se s ní skvěle pracovat a připravit ji na mnoho a mnoho chutných způsobů. Třeba jako na ten dnešní, který se vám chystám prozradit.
Co budete potřebovat na přípravu?
- cuketu
- 3 stroužky česneku
- hrst vlašských ořechů
- čerstvou petrželku
- olej
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Cuketu omyjte, osušte a oloupejte. Má-li cuketa jadérka, vykrojte je.
- Cuketu nakrájejte na kostičky.
- Na pánev dejte trochu oleje a nechte jej na mírném plameni rozpálit.
- Jakmile se olej rozehřeje, přidejte cuketu a opečte ji dozlatova.
- Petrželku omyjte a nasekejte na drobno.
- Česnek rozmačkejte.
- Vlašské ořechy rozmixujte, můžete je i na drobno nasekat nožem.
- V misce smíchejte petrželovou nať, utřený česnek, ořechy, trochu oleje a sůl a pepř.
- Směs poté přidejte k cuketě a všechny suroviny spolu dobře promíchejte.
Tuhle směs můžete podávat jako přílohu k masu, pochutnat si na ni můžete i s bramborem a vykouzlit tak rychlou, jednoduchou a chutnou večeři.