Vynikající domácí zelné bochánky upečené za 10 minut

Tyto zelné bochánky, zmizí ze stolu rychlostí světla! Jsou tak lahodné, že se nikdo nezastaví jen u jednoho kousku a i po pár dnech – zůstávají neuvěřitelně čerstvé. Jsou velmi jednoduché na přípravu a my vám přinášíme nejlepší recept.

Reklama

Co budete potřebovat?

1 kg mouky, 500 ml mléka, kostka droždí, 2 dcl oleje, 1 lžička cukru, 2 polévkové lžíce soli, 2 žloutky, 125 gramů másla, 2 lžičky soli, 2 bílky, sezamová semínka.

pexels.com

Pracovní postup

Do vlažného mléka nasypeme lžičku cukru a droždí. Když vykyne, smícháme ji s olejem a moukou. Prohněteme a necháme 45 minut odpočinout. Margarín smícháme se 2 lžičkami soli a žloutkem, dle rady

Těsto rozdělte na 3 díly. Každý díl natřeme třetinou másla. Svineme do rolády a nakrájíme klikaté trojúhelníky. Každý bochánek potřete bílkem. Pečeme na 250 stupňů do zlatova. Bochánky můžete naplnit zelím, šunkou nebo sýrem. Podle toho co máte rádi.

Video recept

Reklama