Vynikající krkovice podle starého, osvědčeného receptu

Reklama

Krkovice patří mezi nejoblíbenější kusy vepřového masa, kterou si můžete doma připravit. Když to uděláte dobře, získáte nejchutnější a nejjemnější maso pod sluncem. Poradíme vám, jak to udělat správně. Když si připravíte dnešní marinádu a necháte v ní maso pořádně odležet, získáte úžasný pokrm pro celou rodinu a skvěle se hodí také na větší rodinné obědy. Jestli máte chuť na vepřové maso, tento recept se vám bude líbit.

Co budete potřebovat?

Nejdůležitější je pochopitelně kvalitní a čerstvé maso, které najdete především u řezníka nebo na pultu ve větších obchodech. Z tohoto receptu získáte velkou porci masa, ke které potřebujete také přílohu. Brambory se ke krkovici hodí nejvíce, ale je to samozřejmě na vás. A nezapomínejte ani na zeleninový salát nebo nakrájenou zeleninu, která na talíř také patří. Jakmile si připravíte maso a veškeré koření na marinádu, můžete se pustit do výroby. Na tento recept potřebujete:

  • vepřová krkovice – 1 1/2 kg,
  • mletá pálivá paprika – 1/2 lžička,
  • mletá sladká paprika – 1/2 lžička,
  • česnek – 3 stroužky,
  • rozmarýn – 1 lžička,
  • koriandr – 1 lžička,
  • majoránka – 1 lžička,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • vejce – 4 ks,
  • majonéza – 4 lžíce,
  • hořčice – 1 lžíce,
  • tuk na smažení.
urwiswakcji.pl

Pracovní postup

Vepřovou krkovici očistěte a nakrájejte na plátky o síle asi jeden a půl centimetru. Velmi lehce je naklepejte paličkou na maso. V čisté misce smíchejte všechny druhy koření, které budete používat na maso (od mleté papriky až po pepř). Stroužky česneku prolisujte a přidejte k masu. Zasypte kořením připravené kusy masa a vložte ho do hluboké mísy. Ujistěte se, že je maso důkladně obalené ve směsi koření, aby se všechno rovnoměrně ochutilo a získali jste nejlepší výsledek.

urwiswakcji.pl
Reklama

Do samostatné misky rozšlehejte vejce, přidejte hořčici a majonézu. Vše důkladně promíchejte a zalijte touto směsí připravené maso. Zakryjte mísu s masem potravinářskou fólií a vložte ho na několik hodin do lednice (ideálně přes noc). Marinované maso poté opečte na sádle nebo jiném tuku z obou stran dozlatova. Přesuňte ho do zapékací mísy, troubu předehřejte na 180 stupňů a maso pečte po dobu 1 hodiny a 15 minut pod pokličkou. Na posledních 15 minut sundejte poklici. Jako přílohu si připravte vařené brambory nebo bramborovou kaši. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: urwiswakcji.pl

Reklama