Pokud máte v plánu na večeři připravit krůtí nebo kuřecí maso, naučte se vynikající a jednoduchou marinádu, jejíž příprava trvá jen 6 minut. Masíčko skvěle ochutí a bude díky ní krásně šťavnaté a úžasně chutné.
Potřebujeme:
1 – 1, 5 kg kuřecího nebo krůtího masa marináda: 2 šálky sladké smetany 20 g strouhané citrónové kůry svazek kopru Sůl a pepř
Postup:
Maso omyjeme, očistíme a vložíme do hlubší mísy. Zalijeme smetanou, přidáme kůru, nasekaný kopr, sůl a pepř. Vložíme do lednice a necháme marinovat. Ideální je marinádu připravit ráno, před odchodem do práce a nechat marinovat 6-8 hodin. V případě časové nouze postačí i 1 hodina.
Maso přendáme do pekáče vymazaného trochou oleje nebo vyloženého pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut při teplotě 200 stupňů.
Přejeme vám dobrou chuť! ➔
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]