Nepečené dezerty jsou velmi jednoduché na přípravu a vypadají velmi krásně na talíři. Tento dezert potěší celou rodinu i návštěvy. Dezert budete mít hotový během chvilky a všichni budou naprosto spokojení. Jakmile ho uděláte jednou, už nikdy nepřestanete. Uložte si tento recept, protože se k němu budete vracet znovu a znovu.
Co budete potřebovat?
Tento dezert se skládá z piškotového základu a polevy. Obě části připravíte velmi jednoduše a rychle. A díky tomu, že jde o nepečený dezert, nemusíte ani zapínat troubu. A nakonec budete mít na talíři výborný a velmi jemný dezert. Na sušenkový základ potřebujete:
- kakaové sušenky – 1 balení,
- kulaté sušenky – 1 ½ balení,
- mléko – 3 sklenice,
- cukr krystal – ¾ hrnku,
- vanilkový pudink – 2 balíčky,
- vaječné žloutky – 2 ks,
- pšeničná mouka – 1 lžíce,
- máslo – 200 gramů.
Na polevu:
- máslo – 200 gramů,
- voda – ½ sklenice,
- cukr krystal – ½ hrnku,
- mléko v prášku – 2 sklenice + 1 lžíce,
- kakao – 1 lžíce.
Pracovní postup
V misce smíchejte ¾ hrnku mléka, žloutky, cukr, mouku, pudink a všechno vyšlehejte dohladka. Všechny suroviny se musí dokonale spojit dohromady. Zbytek mléka svařte v hrnci a do vroucího mléka přidejte vyšlehanou směs. Uvaříte tím pudink. Ten poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu. V čisté míse vyšlehejte změklé máslo a přidejte ho do pudinkové směsi. Nyní si připravte plech. Vyložte ho pečicím papírem a dno vyskládejte kakaovými sušenkami.
Na sušenky naneste polovinu pudinkové směsi. Potom položte druhou vrstvu sušenek a naneste druhou polovinu připraveného pudinku. Kulaté sušenky postavte svisle na dezert a takto ho vložte do lednice. Nyní je čas na polevu. Do hrnce vložte máslo, cukr, vodu a přiveďte vše k varu. Míchejte a počkejte, dokud směs trochu nevychladne. Potom přidejte sušené mléko a rozmíchejte ho do hladka. Směs rozdělte na dvě části, do druhé přidejte zbytek sušeného mléka a do druhé kakao. Vychladlý dezert polijte střídavě světlou a tmavou polevou. Dobrou chuť!
Zdroj: zinoti.lt