Jedinečný nepečený dezert plný pudinku a čerstvého ovoce je ideální na letní horké dny, protože se podává vychlazený a obsahuje hodně čerstvých produktů. Nezáleží na tom, pro jaké ovoce se rozhodnete. V každém případě si pochutnáte. Dnes se ovšem podíváme na kombinaci jahod a broskví, protože se k sobě hodí a oba druhy jsou přirozeně velmi sladké (a zároveň trochu kyselé). Proto jde o skvělou dvojku, kterou si zamilujete.
Co budete potřebovat?
Piškotový dort si můžete sami upéct nebo si základ koupit v obchodě. Ušetříte si tím práci i čas. Nakonec je pouze na vás, pro jakou variantu se rozhodnete. S koupeným dortem bude tento recept extrémně rychlý a připravíte ho za pár minut. U domácí varianty vám to zabere trochu více času, ale uděláte si ho podle sebe. Na tento krásný dezert si připravte:
- velký piškotový dort – 1 ks, (můžete nahradit piškoty)
- pudink – 2 šálky,
- míchaný ovocný koktejl (scezený) – 1 plechovka,
- čerstvé jahody – 1 šálek,
- čerstvé broskve – 1 šálek,
- jahodové želé – 1 balíček,
- ovocný džem – ½ šálku,
- pomerančová šťáva – ½ šálku.
Pracovní postup
Koupený (nebo upečený) piškotový dort nakrájejte na malé kostky. Do velké servírovací mísy vložte vrstvu piškotového dortu. Na kostky nalijte pomerančovou šťávu, protože to celému dezertu dodá chuť i strukturu. Poté na piškot rozetřete vrstvu míchaného ovocného koktejlu. Ovoce zalijte bohatou porcí uvařeného a vychladlého pudinku. Do pudinku rozložte čerstvé jahody a broskve nakrájené na kousky. Můžete přidat také další vrstvu piškotového dortu.
Následně naneste další vrstvu ovoce a pudinku. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny připravené ingredience. Nakonec si připravte jahodové želé podle návodu na obalu. Nechte ho lehce vychladnout, ale nesmí ztuhnout úplně. Mírně vychladlé želé nalijte na připravený dezert a zajistěte, aby se obalil každý kousek ovoce na vrchu. Mísu s dezertem vložte do lednice a nechte vše ztuhnout po dobu alespoň 30 minut, aby želé mělo šanci ztuhnout.
Dokončení dezertu
Až bude směs ztuhlá, velmi opatrně na vršek rozetřete džem nebo marmeládu podle svého výběru. Nejen, že bude výsledný dezert ještě trochu sladší, ale také získá nádherně lesklý vzhled. Nakonec můžete vršek ozdobit také kopečkem šlehačky. Mísu vložte zpět do lednice a tam pochoutku také skladujte. Opatrně ji zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladit. Přejeme dobrou chuť!
Tipy a triky
Během přípravy se nebojte použít různé druhy ovoce. Tento dezert bude skvěle chutnat také s malinami, borůvkami nebo kiwi nakrájeným na kousky. Nejen, že získáte mnohem barevnější dezert, ale také chutnější výsledek. Nechcete-li mít dezert příliš sladký, můžete klidně vynechat džem na konci. Stejně získáte velmi chutnou a jemnou pochoutku pro celou rodinu.
Zdroj: zefni.com