Vyrobte si vlastní bio jablečný ocet ve své kuchyni

Jablečný ocet má mnoho úžasných vlastností, které můžete využít v kuchyni i při úklidu své domácnosti. Nemusíte si ho kupovat v obchodě. Jestli máte domácí jablka a chcete je zpracovat trochu jinak než obvykle, můžete si z nich připravit chutný a zdravý ocet z jablek. Stačí, když si necháte nakvasit a počkáte po dobu několika týdnů. Potom budete mít k dispozici efektivní čistidlo.

Reklama

Co budete potřebovat?

Výroba jablečného octa je mnohem jednodušší, než si myslíte. Stačí, když vezmete jablka, pár dalších ingrediencí a vložíte do nich trochu své trpělivosti. Potom získáte produkt, který vám mohou všichni závidět a také ho můžete rozdávat rodině a přátelům jako zajímavý dar do domácnosti. Na výrobu domácího jablečného octa potřebujete:

shutterstock.com
  • jablka – 2 kg,
  • vlažná voda – 2 litry,
  • cukr – 20 dkg.

Pracovní postup

Nejdřív si připravte sklenice. Nejdřív si vyrobte jablečný ocet ve velké sklenice na zavařování a potom ho přelijte do menších skleněných lahví. Díky tomu se vám s octem bude mnohem lépe manipulovat, až s ním budete pracovat. V každém případě musí být vždy lahve dokonale čisté a sterilní, aby se ocet nezkazil. Není to příliš pravděpodobné, ale také u octa se to může stát. Jablka zbavte slupek, nakrájejte je, odstraňte jádřince a vložte je do velké sklenice.

Ve vlažné vodě rozpusťte cukr a potom zalijte jablka. To je všechno, co musíte udělat. Potom postavte sklenici na velké místo, kde je 20-25 stupňů. A následně jen počkejte po dobu tří týdnů. Poté tekutinu přeceďte a přelijte do menších lahví. Domácí jablečný ocet můžete používat na úklid, ale také po lžičkách proti pálení žáhy nebo pro nakopnutí metabolismu. Jestli chcete zhubnout, neměli byste tento produkt podceňovat. Jistě najdete způsob, jak ho velmi efektivně využít a užít si každou jeho kapku. Přejeme hodně štěstí při jeho tvorbě i používání!

Reklama