Vyzkoušejte recept na nejnadýchanější čokoládový dort

Milujete piškotové těsto a chtěli byste si ho vychutnat naplno? Připravte si tento nadýchaný piškot ve své kuchyni a jiný už nikdy nebudete chtít. Jeho jemná, kakaová chuť a úžasná struktura zajistí, že si na něm pochutná celá rodina a všichni se budou olizovat až za ušima. Jestli jste ještě nikdy domácí piškot nedělaly, tohle je dokonalý recept pro každou hospodyňku.

Reklama

Co budete potřebovat?

Nadýchaný piškot patří mezi oblíbené dezerty a každá kuchařka by ho měla umět připravit. Dobrou zprávou je, že na něj potřebujete jen pár věcí, takže ho vyrobíte doma velmi jednoduše. A vyjde vás mnohem levněji, než kdybyste pro něj běžely do obchodu nebo cukrárny. Potom si z něj můžete připravit dort nebo si ho vychutnat samotný. Na výrobu potřebujete:

Reklama
  • slepičí vejce – 5 ks,
  • cukr – 150 gramů,
  • pšeničná mouka – 80 gramů,
  • kakaový prášek – 50 gramů,
  • kukuřičný škrob – 30 gramů.
Shutterstock

Pracovní postup

Připravte si větší mísu, abyste se do ní pohodlně vešli se všemi ingrediencemi. Prosejte do ní pšeničnou mouku, přidejte kukuřičný škrob a kakaový prášek. Vše důkladně promíchejte. Do jiné mísy rozklepněte vejce a přidejte do něj cukr. Vyšlehejte suroviny a počkejte, dokud nezískáte hladkou směs v podobě husté pěny. Poté postupně přidávejte suchou směs a vypracujte těsto. Udělejte to ve třech nebo čtyřech krocích, abyste mohli důkladně zapracovat mouku do mokré směsi.

Shutterstock

Vezměte odnímatelnou formu na dorty a dno vyložte pečicím papírem. Nalijte do formy připravené těsto a troubu předehřejte na 180 stupňů. Piškot pečte po dobu 50 minut. Ve formě ji potom nechte zcela vychladnout a až poté formu odstaňte. Zabalte piškot do potravinářské fólie a vložte na dvě hodiny do lednice. Potom můžete tento piškot použít jako základ pro domácí dort nebo si ho můžete vychutnat samotný, s polevou nebo krémem. To je pouze na vás. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: deliciousrecipesone.com

Reklama