Nudí Váš obyčejné přílohy a rádi byste si zaexperimentovali? Tak neváhejte a vyzkoušejte tento skvělý recept. Vsadím se, že tuto chuť si ihned zamilujete. Spojení česneku a parmazánu je opravdu chuťová bomba pro Vaše mlsné jazýčky. Tyto baby karotky se skvěle hodí k masu, zvláště steakům, ale lze si je dopřát i jen tak, jako dietní oběd.
Existuje mnoho způsobů jak připravit zeleninové hranolky. Pokud jste nějaký už vyzkoušeli, podělte se snámi o Vašezkušenosti a nechte inspirovat ostatní.
Reklama
Ingredience
5 hrnků baby karotek
1/4 hrnku olivového oleje
4 stroužky česneku, drcené
3 lžíce strouhaného parmazánu
1 až 2 lžíce strouhanky (volitelné)
3/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
bylinky (volitelné)
Postup
- Dejte si předehřát troubu na 200°C. Na plech vložte pečící papír a lehce namažte olejem.
- Do větší mísy nalijte olej a přidejte česnek, strouhanku, parmazánm, sůl a pepř. Nebojte se experimntovat
a směsi dopřejte trochu bylinek. Hranolkám to dodá lepší vzhled, ale i chuť.
Poté přidejte do směsi baby karotky a pořádně promíchejte, aby se obalily. - Připravené karotky dejte na plech a pečete přibližně 25 minut do měkka. Po 15 minutách je trochu promíchejte.
- Po vyndání z touby můžete hned podávat.
Reklama