Vyzkoušejte tuto marinádu a jinou už chtít nebudete. Maso bude díky ní úplně jiné. A je jedno, zda ho chcete péct v troubě, připravovat na pánvi, nebo ho chcete grilovat. Naučte se marinádu snů -
Menu

Vyzkoušejte tuto marinádu a jinou už chtít nebudete. Maso bude díky ní úplně jiné. A je jedno, zda ho chcete péct v troubě, připravovat na pánvi, nebo ho chcete grilovat. Naučte se marinádu snů

Zatím to nevypadá vůbec složitě ani nijak zvláštně, že? Ale smícháním vznikne skutečně mimořádně chutná marináda, která dokáže masu dodat křehkost a také velmi příjemnou chuť, kterou ocení dospělí i děti.

Jak tedy postupovat? Je to velmi snadné. Stačí smíchat všechny tekuté suroviny, cibuli i česnek oloupat a nasekat nadrobno a přidat ji ke směsi. Maso vložíme do uzavíratelné nádoby a marinádu nalejeme na maso. Pořádně promícháme, aby se marináda dostala skutečně všude. Nádobu uzavřeme a uložíme do lednice. Ideální doma marinování je 12-24 hodin. A máte hotovo. Pak už stačí zvolit jen váš oblíbený způsob přípravy. Chcete-li maso péct, doporučujeme jej ještě potřít hořčicí. Maso je měkoučké, doslova se rozpadá na jazyku.

Buďte kreativní

Budete skutečně překvapeni, jak málo dokáže vytvořit nezapomenutelné jídlo. Navíc s marinádou můžete sami kreativně dále pracovat. Pokud vám například zcela nevyhovuje tymián, můžete jej nahradit jinou bylinkou. Například bazalka je též oblíbená, případně jakékoliv jiné aromatické koření.

Výsledný pokrm má jemnou kůrčičku a skvěle se snoubí s řadou dresinků a příloh. Ideální jsou například pečené brambory či grilovaná zelenina a chybět nesmí ani svěží salát. Pokud vám nevyhovuje krkovička, je možné použít i jiné druhy masa, v podstatě se tyto chutě dobře snoubí s čímkoliv. Uvidíte, že jinou marinádu již nebudete používat. Žádná kupovaná ji nesahá ani po kotníky, a i domácí marinády jí budou těžko konkurovat. Nevěříte? Pak to musíte vyzkoušet na vlastní kůži! A věřte, že nebudete litovat. Známí vás budou žádná o recept a vy budete za kuchařského génia.

1
2

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Dala sušenky do pekáče, namazala je krémem a dala na…

Možná jste ani netušili, jak snadné je připravit báječné Vánoce pro své nejbližší. K Vánocům samozřejmě patří pečení cukroví a jiných…
RECEPTY

Cukroví co nezná konkurenci. Famózní vánoční chuť lineckých kostek s…

I když už se na nás vánoční atmosféra sype ze všech koutů nějakou dobu, až nyní byste ji měli začít…
RECEPTY

Vanilkové rohlíčky, které chutnají skvostně a hotové jsou za pouhých…

Doba pečení vánočního cukroví se blíží. A co by to bylo za svátky, kdyby na stole nebyly také vanilkové rohlíčky.…
RECEPTY

Pravý recept na pařížský salát z 90 let dle ČSN.…

Pařížský salát. Lahůdka, která se hodí na chlebíčky, nebo jenom tak s rohlíkem. Jídlo, které jedla dělnická třída, ale i ředitelé.…
RECEPTY

Recept na česnekovou polévku s léčivou ingrediencí, která je silnější…

Období chřipek, kdy náš organismus dostává zabrat, je tady. Pokud cítíte první příznaky, nebo dokonce onemocníte, nemusí to být nutně…
RECEPTY

Famózní vanilkové řezy: nejjednodušší dezert s vláčnou a nadýchanou chutí,…

Najít dezert, který by splňoval to, že k němu nebudete potřebovat mouku, který bude chutný a vláčný a který bude rychle…