Vyzkoušejte tuto marinádu a jinou už chtít nebudete. Maso bude díky ní úplně jiné. A je jedno, zda ho chcete péct v troubě, připravovat na pánvi, nebo ho chcete grilovat. Naučte se marinádu snů

Rádi jíte a maso máte nejraději? Pak určitě znáte mnoho receptů, které pravidelně připravujte a patří do vaší „zlaté“ sbírky oblíbených receptů. Co kdybychom vám dnes slíbili, že do vaší sbírky přibude ještě další? Tato skvělá marináda na maso totiž doslova nemá konkurenci. Maso je křehké, skvěle ochucené a můžete jej připravit jak na grilu, tak i v troubě nebo na pánvi. Jestli jste z tohoto popisu nadšení, pak vězte, že po ochutnání budete doslova jásat. Tak se pojďme podívat, co budete na tento recept potřebovat.

Křehké maso, vyvážená chuť

  • 150 ml světlého piva
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžičky grilovacího koření
  • 2 stroužky česneku a 1 cibule
  • Tymián a kmín dle chuti
  • 500 g vepřové krkovice nakrájené na plátky

Zatím to nevypadá vůbec složitě ani nijak zvláštně, že? Ale smícháním vznikne skutečně mimořádně chutná marináda, která dokáže masu dodat křehkost a také velmi příjemnou chuť, kterou ocení dospělí i děti.

Jak tedy postupovat? Je to velmi snadné. Stačí smíchat všechny tekuté suroviny, cibuli i česnek oloupat a nasekat nadrobno a přidat ji ke směsi. Maso vložíme do uzavíratelné nádoby a marinádu nalejeme na maso. Pořádně promícháme, aby se marináda dostala skutečně všude. Nádobu uzavřeme a uložíme do lednice. Ideální doma marinování je 12-24 hodin. A máte hotovo. Pak už stačí zvolit jen váš oblíbený způsob přípravy. Chcete-li maso péct, doporučujeme jej ještě potřít hořčicí. Maso je měkoučké, doslova se rozpadá na jazyku.

Čtěte také: Povzbuzující slova od maminky pro kamarádku, která se bojí mateřství, by měla být vzorem pro všechny ženy!

Buďte kreativní

Budete skutečně překvapeni, jak málo dokáže vytvořit nezapomenutelné jídlo. Navíc s marinádou můžete sami kreativně dále pracovat. Pokud vám například zcela nevyhovuje tymián, můžete jej nahradit jinou bylinkou. Například bazalka je též oblíbená, případně jakékoliv jiné aromatické koření.

Výsledný pokrm má jemnou kůrčičku a skvěle se snoubí s řadou dresinků a příloh. Ideální jsou například pečené brambory či grilovaná zelenina a chybět nesmí ani svěží salát. Pokud vám nevyhovuje krkovička, je možné použít i jiné druhy masa, v podstatě se tyto chutě dobře snoubí s čímkoliv. Uvidíte, že jinou marinádu již nebudete používat. Žádná kupovaná ji nesahá ani po kotníky, a i domácí marinády jí budou těžko konkurovat. Nevěříte? Pak to musíte vyzkoušet na vlastní kůži! A věřte, že nebudete litovat. Známí vás budou žádná o recept a vy budete za kuchařského génia.