Vždy jsem hledala recept na chutné nakládané zelí jako z bistra, ale nikdy to nebylo zkrátka ono! Potom mi ale kamarádka prozradila tento recept!

Začněte svůj den s těmi správnými vitamíny! Zelí je zelenina, která by se v našem jídelníčku měla nacházet na pravidelné bázi. Její hlavní výhodou je, že našemu tělu dodá potřebné vitamíny a hlavně se dá jíst i samostatně. Dáváme Vám na vědomí tento recept na nakládané zelí, jehož chuť Vás opravdu překvapí.

Reklama
kapusta1

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Co budete potřebovat

  • 2 kg zelí
  • 400 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml oleje
  • 75 ml 9% octa
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce soli
  • 3 bobkové listy
  • 5-6 kuliček pepře
  • 0,5 l vody

Jak na to?

Zelí a mrkev si nastrouháme na struhadle na tenké proužky. Česnek nakrájíme na menší kousky, případně ho protlačíme. Směs dobře namačkáme do zavařovacích sklenic.

kapusta3

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Do hrnce si dáme olej, ocet, cukr, sůl, bobkové listy, pepř a vodu. Vaříme pár minut a následně odstavíme ze sporáku a necháme trochu vychladnout. Touto směsí na závěr zalijeme zelí a sklenice uzavřeme. Pokud budete tento recept připravovat ve večerních hodinách, na další den bude akorát chutné a můžete se do něho pustit. Dobrou chuť!

kapusta4

Skvělý recept pro ty, kteří mají rádi nakládané zelí z bistra nebo restaurace. Vzhledem k tomu, že do sklenice jde jen malé množství octa, sklenice můžete skladovat v lednici po dlouhou dobu. Ujišťuji Vás, že ho ale sníte velmi rychle!

Reklama