Začněte svůj den s těmi správnými vitamíny! Zelí je zelenina, která by se v našem jídelníčku měla nacházet na pravidelné bázi. Její hlavní výhodou je, že našemu tělu dodá potřebné vitamíny a hlavně se dá jíst i samostatně. Dáváme Vám na vědomí tento recept na nakládané zelí, jehož chuť Vás opravdu překvapí.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Co budete potřebovat
- 2 kg zelí
- 400 g mrkve
- 4 stroužky česneku
- 150 ml oleje
- 75 ml 9% octa
- 100 g cukru
- 2 lžíce soli
- 3 bobkové listy
- 5-6 kuliček pepře
- 0,5 l vody
Jak na to?
Zelí a mrkev si nastrouháme na struhadle na tenké proužky. Česnek nakrájíme na menší kousky, případně ho protlačíme. Směs dobře namačkáme do zavařovacích sklenic.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Do hrnce si dáme olej, ocet, cukr, sůl, bobkové listy, pepř a vodu. Vaříme pár minut a následně odstavíme ze sporáku a necháme trochu vychladnout. Touto směsí na závěr zalijeme zelí a sklenice uzavřeme. Pokud budete tento recept připravovat ve večerních hodinách, na další den bude akorát chutné a můžete se do něho pustit. Dobrou chuť!
Skvělý recept pro ty, kteří mají rádi nakládané zelí z bistra nebo restaurace. Vzhledem k tomu, že do sklenice jde jen malé množství octa, sklenice můžete skladovat v lednici po dlouhou dobu. Ujišťuji Vás, že ho ale sníte velmi rychle!