Začněte svůj den s těmi správnými vitamíny! Zelí je zelenina, která by se v našem jídelníčku měla nacházet na pravidelné bázi. Její hlavní výhodou je, že našemu tělu dodá potřebné vitamíny a hlavně se dá jíst i samostatně. Dáváme vám do pozornosti tento recept na nakládanou zelí, jejíž chuť vás opravdu překvapí.
Budete potřebovat:
- 2 kg zelí
- 400 gramů mrkve
- 4 stroužky česneku
- 150 ml oleje
- 75 ml 9% octa
- 100 gramů cukru
- 2 lžíce soli
- 3 bobkové listy
- 5-6 kuliček pepře
- 0,5 litru vody
Postup:
[sociallocker]
Zelí a mrkev si nastrouháme na struhadle na tenké proužky. Česnek nakrájíme na menší kousky, případně ho protlačíme. Směs dobře namačkáme do zavařovacích sklenic.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Do hrnce si dáme olej, ocet, cukr, sůl, bobkové listy, pepř a vodu. Vaříme pár minut a následně odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout. Touto směsí na závěr zalijeme zelí a sklenice uzavřeme. Pokud budete tento recept připravovat ve večerních hodinách, na další den bude akorát chutná a můžete se do ní pustit. Dobrou chuť.
Skvělý recept pro ty, kteří mají rádi nakládanou zelí z bistra nebo restaurace. Vzhledem k tomu, že do sklenice jde jen malé množství octa, sklenice můžete skladovat v lednici po dlouhou dobu. Ujišťuji vás, že ji ale sníte velmi rychle! Sdílejte tento recept se svými přáteli.
[/sociallocker]