Jablka a hrušky jsou fantastická pochoutka, kterou bychom si dali kdykoliv a kdekoliv. Malý kousek rozmarnosti v každé duši si ptá jablka loupané nebo alespoň nakrájené na měsíčky. No odolaly byste? Jenže, jak si je odnést do práce jako odpolední pamlsek, když okamžitě zhnědnou?
Namísto hnědých stále bílé
Dužina jablek a hrušek podléhá po rozkrojení oxidaci. Pokud jí chcete zabránit, obecně známý je trik s pokapáním ovoce citronovou šťávou. Zde je několik dalších triků, které Vám pomohou udržet ovoce stále svěží a ne zhnědnuté.
Namočte jablka do mísy s šálkem studené vody smíchané s lžící citronové šťávy. Ovoce nebude po citrónu tak kyselé, ale zároveň zůstane bílé.
Pokud nemáte po ruce citron a bojíte se experimentovat se solí, celkem Vám postačí i citronová limonáda, Sprite, nebo jiná sycená voda, v níž se bude nacházet alespoň trochu kyseliny.
Pokud toužíte po sladších jablkách, smíchejte v misce s vodou 2 lžíce medu. Tento tip používají také v restauracích před pečením.
Pokud nemáte po ruce nic jiného, než kyselina postačí i obyčejný celaskon, jablečný ocet nebo obyčejný ocet.