Sezóna cukety stále nekončí a Vy si tuto chutnou zeleninu můžete připravit na množství způsobů. Jedním z nich, který byste určitě neměli vynechat, jsou i cuketové placičky s pórkem a ředkví. O tom, že je to skvělá kombinace chutí a vůní určitě nebudete pochybovat. Už při prvním zakousnutí si zamilujete šťavnaté a lahodné placky, které jsou jemně křupavé. Jednoduše fantazie, kterou si nesmíte nechat ujít! Následující recept Vám prozradí, jak postupovat.
I když tato zelenina ještě před pár lety nebyla tak běžná a oblíbená, v posledním období stále více narůstá její popularita v jídelníčcích rodin. Není se co divit. Její chuť je skvělá i v syrovém stavu, kdy se hodí jako svěží doplněk salátů nebo jemně nastrouhaná je výborná i do dresinků. Připravovat se dá i smažená nebo pečená, grilovaná je také famózní. Dnes Vám však prozradíme skvělý recept na placky, ve kterých je chuť cukety doplněna pórkem a ředkví. Ochutnejte a pochopíte, že tato kombinace nemá konkurenci a placky jsou jednoduše božské!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 středně velká cuketa
- 2 až 3 ředkvičky
- 1/4 šálku najemno nakrájeného pórku
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
- 1 polévkovou lžíci oleje na smažení
Jak na to?
Připravte si misku, ve které budete míchat všechny ingredience. Nejprve si do ní na jemno nastrouhejte důkladně omytou cuketu i se slupkou. Stejný postup zvolte při ředkvi. Potom přidejte na jemno nakrájený pórek a všechnu zeleninu zamíchejte. Přidejte vejce a sůl a pepř podle chuti a znovu vše dobře zamíchejte. Na závěr přidejte mouku, která by měla celou směs zahustit. Vymíchejte směs, která je hustší a úplně se nerozpadá.
Pak si připravte pánev a rozehřejte na ní malé množství oleje. Lžící naberte cuketovou směs a na pánvi vytvořte malé placky. Když jsou placky menší a tenčí, lépe se propečou a otáčení je jednodušší.
Placky smažte asi 2 až 3 minuty z jedné strany a pak je otočte a smažte ještě stejně dlouho.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Hotové placky naskládáme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný olej a můžete podávat. Samozřejmě jsou nejchutnější těsně po přípravě, dokud jsou čerstvé, ale neodoláte jim ani po několika hodinách.
Přejeme Vám dobrou chuť!